Transport Online - Politie arresteert man (19) voor DDoS-aanvallen op overheidssites

Politie arresteert man (19) voor DDoS-aanvallen op overheidssites

Politie arresteert man (19) voor DDoS-aanvallen op overheidssites
10-04-2020 13:37 | Misdaad | auteur ANP

BREDA - De politie heeft een 19-jarige man uit Breda opgepakt die verdacht wordt van ddos-aanvallen op de websites MijnOverheid.nl en Overheid.nl op 19 maart. De sites, die vanwege de coronacrisis drukbezocht zijn, waren enkele uren niet bereikbaar.

Op de websites kunnen mensen post van de overheid openen over bijvoorbeeld toeslagen of belastingen. Maar ook informatie over noodverordeningen en andere spoedregelgeving die gelden wegens het coronavirus. De aangehouden man wordt formeel verdacht van het belemmeren van vitale berichtgeving die noodzakelijk is voor de veiligheid.

"Zeker nu de coronacrisis bij veel mensen voor extra onzekerheid en een grote informatiebehoefte zorgt, nemen we dit hoog op", aldus hoofd van het cybercrimeteam Midden-Nederland Jeroen Niessen. Door zulke websites plat te leggen "ontneem je burgers toegang tot hun persoonlijke gegevens en belangrijke overheidsinformatie", zegt hij.

Bij een ddos-aanval worden websites bestookt met informatie, waardoor deze overbelast raken. Het komt regelmatig voor dat websites van bedrijven of overheden mikpunt zijn. In 2018 was DigiD, de dienst waarmee mensen kunnen inloggen op overheidssites, al eens doelwit. Voor het uitvoeren van ddos-aanvallen kunnen meerdere motieven zijn, bijvoorbeeld politieke of economische. Over het motief van de 19-jarige is niets bekendgemaakt.Rijverboden

LET OP: Extra rijverboden rondom Pinksteren:
> Klik Hier! <

De rijverboden voor deze week: maandag 25 mei t/m zondag 31 mei

Alle Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,297

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions