Transport Online - Emirates SkyCargo schaalt netwerk en activiteiten op voor het transport van essentiële goederen

Emirates SkyCargo schaalt netwerk en activiteiten op voor het transport van essentiële goederen

Emirates SkyCargo schaalt netwerk en activiteiten op voor het transport van essentiële goederen
09-04-2020 16:47 | Coronavirus | auteur Redactie

AMSTERDAM - Emirates SkyCargo blijft zich inzetten om voedsel, medische benodigdheden en andere essentiële grondstoffen te leveren aan markten over de hele wereld tijdens de Covid-19 pandemie. De luchtvrachtvervoerder heeft haar vrachtdiensten op korte termijn opgeschaald om een toenemend aantal wereldwijde bestemmingen te verbinden.

Emirates SkyCargo voert momenteel vluchten uit naar 51 bestemmingen wereldwijd, waarvan 19 steden worden bediend door het Emirates SkyCargo Boeing 777-vrachtvliegtuig met een maximale capaciteit van 100 ton per vlucht. Een totaal van 38 bestemmingen worden bediend door Emirates Boeing 777-passagiersvliegtuigen met een buikcapaciteit tot 50 ton. Bezoek de Emirates SkyCargo website voor een volledige lijst met bestemmingen en schema’s.

Operaties opgevoerd

Nabil Sultan, Divisional Senior Vice President van Emirates zei: “De afgelopen twee weken hebben we met name de vrachtoperaties van onze passagierstoestellen opgevoerd. Emirates SkyCargo heeft haar netwerk dagelijks uitgebreid en enkele van de nieuwste bestemmingen voor onze vrachtvluchten met passagiersvliegtuigen zijn Bangkok, Casablanca, Johannesburg, Singapore en Taipei. Luchtvracht blijft de snelste manier om essentiële benodigdheden te vervoeren en ons uitgebreide netwerk draagt bij aan connectiviteit tussen verschillende wereldwijde bestemmingen.”

Tijdens de week die eindigde op 4 april 2020, heeft Emirates SkyCargo meer dan 160 vluchten uitgevoerd met haar vrachtvliegtuigen en bijna 90 vluchten met haar passagiersvliegtuigen. De week daarop had de luchtvrachtmaatschappij alleen al met haar passagiersvliegtuigen bijna 160 vluchten uitgevoerd.

Om de activiteiten te stroomlijnen en de kosten te drukken onder de snel veranderende wereldwijde omstandigheden, heeft Emirates SkyCargo al haar vrachtafhandelingsactiviteiten in Dubai overgedragen aan Dubai International Airport. Bekijk hier een video over de wijziging in de hub activiteiten van Emirates SkyCargo.

Charteroperaties

Naast geplande vluchten heeft Emirates SkyCargo ook een toenemend aantal speciale chartervluchten voor vracht uitgevoerd, zowel op vracht- als passagiersvliegtuigen. Sinds begin april heeft de luchtvrachtmaatschappij meer dan 30 chartervluchten uitgevoerd die meer dan 20 wereldwijde bestemmingen verbinden. De belangrijkste goederen die tijdens de chartervluchten worden vervoerd zijn medische benodigdheden, waaronder gezichtsmaskers, beschermhoezen, ontsmettingsmiddelen, apparatuur voor ziekenhuizen, geneesmiddelen, grondstoffen en reserveonderdelen.

In slechts drie dagen, tussen 7 en 9 april, werd onder andere vervoerd op Emirates SkyCargo chartervluchten:

  • Op 7 april zijn 100 ton maskers en andere beschermende middelen vervoerd van Guanzhou naar Dubai, dit was onderdeel van verschillende charters om medische benodigdheden naar de VAE te brengen.
  • Op 8 april zijn bijna 100 ton medische benodigdheden, waaronder maskers en andere beschermende uitrusting vervoerd van Shanghai naar Mumbai met het Emirates SkyCargo Boeing 777-vrachtvliegtuig.
  • Op 8 april is er 100 ton beschermende middelen vervoerd van Shanghai naar Dubai met een Boeing 777-vrachtvliegtuig. De voorraden worden vervolgens op 10 en 11 april naar Boekarest overgevlogen op vier afzonderlijke vluchten met het Boeing 777-passagiersvliegtuig.
  • Op 8 april werd meer dan zeven ton medische voorraden naar Los Angeles vervoerd, in de buik van een passagiersvliegtuig van de Boeing 777 van Emirates. Dit was ook de eerste speciale vrachtvlucht met een passagiersvliegtuig van Emirates Skycargo naar Noord-Amerika.
  • Op 9 april werden bijna 1 miljoen Covid-19-testkits naar Sao Paulo vervoerd. Een soortgelijke zending met 500.000 kits werd op 30 maart vervoerd.

Emirates SkyCargo heeft een dynamisch en responsief team dat chartervluchten afhandelt. In sommige gevallen heeft het team vliegtuigen kunnen inzetten binnen 24 uur nadat het oorspronkelijke verzoek was ingediend voor een charteroperatie.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,822
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions