Clicky

 
Transport Online - TLN: TOGS-regeling moet ook voor transport gelden

TLN: TOGS-regeling moet ook voor transport gelden

TLN: TOGS-regeling moet ook voor transport gelden
09-04-2020 16:26 | Coronavirus | auteur Redactie

ZOETERMEER - TLN is van mening dat transportondernemers ook in aanmerking moeten komen voor de TOGS-regeling, een van de maatregelen van het kabinet om ondernemers tegemoet te komen tijdens de coronacrisis. Veel leden in de groep van kleine transportbedrijven worden immers hard getroffen door de coronacrisis.

TOGS staat voor Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren. Bij het bepalen van de sectoren die wel of niet in aanmerking komen voor een uitkering, is uitgegaan van de zogeheten SBI-codes, de Standaard Bedrijfsindeling die het CBS heeft opgesteld. Die werkwijze sluit niet aan bij de praktijk van alledag, zo blijkt.

Dezelfde problemen

Anders dan kennelijk is gedacht, zijn er nogal wat transportondernemingen waarbij de eigenaar tevens chauffeur is. Zij ervaren dezelfde problemen als ondernemers die wel van de TOGS-regeling gebruik kunnen maken.

TLN ziet feitelijk geen verschil tussen eenmansbedrijven als een taxi-ondernemer met één auto en een transportondernemer met één auto.

Onrechtvaardigheid uit de weg ruimen

In de vele en dagelijkse contacten met ministeries en centrale werkgeversorganisaties strijdt TLN ervoor deze onrechtvaardigheid uit de weg te ruimen. Voorzitter Elisabeth Post en directeur Jan Boeve zetten zich hiervoor persoonlijk in.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,985
Diesel1,614

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions