Transport Online - Boskalis breidt maritieme bergingsactiviteiten in de VS uit met overname van Ardent Americas

Boskalis breidt maritieme bergingsactiviteiten in de VS uit met overname van Ardent Americas

Boskalis breidt maritieme bergingsactiviteiten in de VS uit met overname van Ardent Americas
09-04-2020 10:33 | Offshore | auteur Redactie

PAPENDRECHT - Koninklijke Boskalis kondigde donderdag de overname aan van maritieme emergency response specialist Ardent Americas LLC (Ardent Americas). Ardent Americas is een leidende speler onder de Oil Pollution Act uit 1990 (OPA90) voor het verlenen van maritieme emergency response diensten in de Verenigde Staten (VS).

In het kader van het OPA90-programma verplicht de Amerikaanse kustwacht reders die in Amerikaanse wateren actief zijn een contract af te sluiten met erkende bergingsbedrijven voor het leveren van bergings- en brandbestrijdingsdiensten. Het OPA90-programma van Ardent Americas omvat ongeveer 500 reders en meer dan 4.000 schepen.

Ardent Americas is in 2015 ontstaan ​​na de fusie van Svitzer Salvage en Titan Salvage, opereert vanuit Houston en Fort Lauderdale in de VS en was een dochteronderneming van Ardent Global Marine Services met haar hoofdkantoor in IJmuiden.

Met deze acquisitie versterkt Boskalis zijn bestaande positie op de Amerikaanse maritieme bergingsmarkt. Boskalis levert reeds OPA90-diensten in de Verenigde Staten met Donjon-Smit via zijn dochteronderneming SMIT Salvage en joint venture-partner Donjon Marine. Met ruim 175 jaar ervaring staat SMIT Salvage synoniem voor totale toewijding aan het assisteren van schepen bij noodsituaties op zee en het verwijderen van wrakken, vooral wanneer optimale zorg voor het milieu een prioriteit is.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,686
Diesel1,310

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions