Clicky


 


'Familiebedrijven blijven optimistisch ondanks omzetklap van corona'

'Familiebedrijven blijven optimistisch ondanks omzetklap van corona'
09-04-2020 08:54 | Coronacrisis | auteur ANP

BREUKELEN - Familiebedrijven blijven ondanks de omzetklap door de coronacrisis optimistisch over de toekomst. De meerderheid wil liever zelf de financiële pijn dragen dan personeel ontslaan, komt naar voren uit een onderzoek van Nyenrode Business Universiteit.

Familiebedrijven verwachten een omzetverlies in april 2020 van gemiddeld 40 procent vergeleken met april 2019. Zo'n een vijfde van bedrijven die vorig jaar nog winstgevend waren, denkt dit jaar geen winst of zelfs verlies te draaien.

Toch verwacht de meerderheid zijn personeel dit jaar te behouden. De familiebedrijven teren liever in op het eigen vermogen en zien af van dividenden dan dat zij medewerkers ontslaan, toont het onderzoek. Het aantal ondernemingen dat wel minder personeel overweegt, denkt vooral aan het niet verlengen van tijdelijke contracten.

Gemiddeld hebben familiebedrijven voldoende middelen om de coronacrisis meer dan tien maanden uit te kunnen zingen. Slechts een klein deel, iets meer dan een tiende, verwacht al de komende drie maanden in problemen te komen als de crisis aanhoudt.

Volgens onderzoekers zijn familiebedrijven "redelijk tevreden" over de steunmaatregelen van de overheid. Wel stellen de meeste directeuren dat de Belastingdienst nu automatisch belastinguitstel moet verlenen in plaats van dat hiervoor een verzoek moet worden ingediend.

Nederland telt ongeveer 270.000 familiebedrijven, aldus de onderzoekers.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,267
Diesel2,090

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats