Transport Online - Aantal coronapatiënten in verpleeghuizen blijft stijgen

Aantal coronapatiënten in verpleeghuizen blijft stijgen

Aantal coronapatiënten in verpleeghuizen blijft stijgen
08-04-2020 19:25 | Coronavirus | auteur ANP

UTRECHT - Het aantal coronapatiënten in verpleeghuizen blijft stijgen. Dat meldt Verenso, de vereniging van specialisten ouderengeneeskunde.

"We zien helaas een doorlopende stijging van Covid-19-meldingen. Verenso deelt deze informatie met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, zodat zij mede op basis daarvan hun beleid kunnen aanpassen", staat in een persverklaring.

Sinds afgelopen maandag zijn er volgens de vereniging, op basis van cliëntendossier Nedap Ons, 175 nieuwe bevestigde coronapatiënten en 293 nieuwe verdenkingen op Covid-19 bijgekomen. In totaal zijn er volgens Verenso 1779 geregistreerde patiënten in verpleeghuizen waarbij sprake is van Covid-19.

Verenso zegt te beschikken over gegevens van een groot aantal verpleeghuizen en daarmee "wordt het grootste deel van de Nederlandse verpleeghuiszorg gedekt". De registratie vindt plaats op vrijwillige basis. Verenso gaat verder onderzoeken en kijken op welke manier gegevens kunnen worden doorgespeeld aan het RIVM.Rijverboden

LET OP: Extra rijverboden rondom Pinksteren:
> Klik Hier! <

De rijverboden voor deze week: maandag 25 mei t/m zondag 31 mei

Alle Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,297

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions