Clicky

 
Transport Online - Vrachtwagenchauffeur met vermoedelijke coronabesmetting sluit zichzelf op in cabine

Vrachtwagenchauffeur met vermoedelijke coronabesmetting sluit zichzelf op in cabine

Vrachtwagenchauffeur met vermoedelijke coronabesmetting sluit zichzelf op in cabine
08-04-2020 18:53 | Coronavirus | auteur Redactie

EISENACH - Collega's van een transportbedrijf maakten zich woensdag ernstig zorgen om een collega-chauffeur. Zijn vrachtwagen stond al een paar dagen geparkeerd bij een snelwegrestaurant bij Eisenach. De chauffeur was echter niet bereikbaar voor zijn collega's. Omdat ze het vermoeden hadden dat hij mogelijk onwel was geworden en zichzelf niet meer kon melden werden de hulpdiensten ingeschakeld.

De politie trof inderdaad de chauffeur op de parkeerplaats in Eisenach aan. De chauffeur meldde echter dat hij corona had en dat hij zichzelf uit voorzorg had teruggetrokken in zijn cabine.

De politie vermoedde echter nog steeds een medisch noodgeval. De chauffeur wilde echter zijn deuren niet openmaken waarop de politie een raam brak om de deur te openen en de man eerste hulp te verlenen. 

De uitgeklede chauffeur kreeg aanvankelijk een wegwerpoverall van de agenten aangeboden om zich zo aan te kleden. Hij werd vervolgens ter plaatse overgedragen aan de hulpdiensten.

Het verdere medische onderzoek en de zorg vond plaats in het ziekenhuis. Het is (nog) niet bekend of de chauffeur daadwerkelijk besmet was met het coronavirus.

De agenten die in direct contact hebben gestaan met de chauffeur werden na hun inzet naar huis gestuurd en kregen uit voorzorg de opdracht om in thuisquarantaine te gaan. Het transportbedrijf verzorgde de reiniging en het vervoer van de vrachtwagen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,980
Diesel1,624

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions