Transport Online - Brussel: Europa tot 15 mei dicht voor niet-EU-burgers

Brussel: Europa tot 15 mei dicht voor niet-EU-burgers

Brussel: Europa tot 15 mei dicht voor niet-EU-burgers
08-04-2020 18:06 | Coronavirus | auteur ANP

BRUSSEL - Reizigers van buiten de EU moet tot 15 mei de toegang tot Europa worden ontzegd tenzij hun trip essentieel is, stelt de Europese Commissie voor. Omdat de coronacrisis nog niet onder controle is, wil Brussel het inreisverbod met een maand verlengen. Het zijn de lidstaten die hierover beslissen.

Nederland sloot zijn grenzen voor burgers van buiten EU op 19 maart voor dertig dagen. Ook de andere lidstaten, met uitzondering van Ierland, namen de maatregel over. De reisbeperking geldt niet voor mensen uit Noorwegen, IJsland, Zwitserland en Liechtenstein. Die landen maken deel uit van de Schengenzone. Het inreisverbod geldt in principe niet voor EU-burgers en hun familie, mensen met een verblijfsvergunning, medisch personeel, diplomaten, vrachtwagenchauffeurs en grenswerkers.

Het dagelijks EU-bestuur wil dat de verlenging gecoördineerd verloopt en dat alle lidstaten het inreisverbod te zijner tijd op dezelfde datum beëindigen. Wanneer dat kan gebeuren wordt bekeken aan de hand van het verloop van de epidemie. Volgens de Europese Commissie is het een essentieel onderdeel van een gezamenlijke exitstrategie dat de lidstaten uniform en tegelijk handelen, ook bij het geleidelijk opheffen van andere beperkende maatregelen.

"Alle lidstaten hebben succesvolle maatregelen getroffen om de sociale interactie te beperken en de verspreiding van het virus te vertragen", zegt vicevoorzitter Margaritis Schinas van de Europese Commissie. Hoewel de eerste resultaten "bemoedigend" zijn, blijven de reisrestricties volgens hem nodig. "We moeten de deur nog niet openzetten terwijl we ons huis aan het veilig maken zijn."Rijverboden

LET OP: Extra rijverboden rondom Pinksteren:
> Klik Hier! <

De rijverboden voor deze week: maandag 25 mei t/m zondag 31 mei

Alle Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,297

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions