Clicky

 
Transport Online - Pakketbezorgers dreigen PostNL met rechtszaak vanwege coronadrukte

Pakketbezorgers dreigen PostNL met rechtszaak vanwege coronadrukte

Pakketbezorgers dreigen PostNL met rechtszaak vanwege coronadrukte
08-04-2020 11:22 | Coronavirus | auteur ANP

EDE - [update 15:00 uur] Pakketbezorgers dreigen PostNL voor de rechter te slepen wegens de grote werkdruk die is ontstaan door maatregelen tegen het nieuwe coronavirus. Het bedrijf betaalt volgens de Belangenvereniging voor Pakket Distributie (BVPD) zelfstandige opdrachtnemers niet voldoende voor alle extra werkzaamheden.

Winkelsluitingen en het gebod om zo veel mogelijk thuis te blijven hebben voor een enorme toename in onlinebestellingen gezorgd. Pakketbezorgers draaien hierdoor dagen die normaal gesproken rond Sinterklaas en Kerstmis voorkomen.

Tegelijkertijd kosten extra handelingen wegens het coronavirus de bezorgers meer tijd, stelt de BVPD. Het gaat bijvoorbeeld om checks op identiteitsbewijzen op anderhalve meter afstand. De werkdruk is volgens de belangenvereniging extra hoog nu veel bezorgers uit voorzorg ziekteverlof nemen.

Op de achtergrond speelt een langer lopend conflict over de tarieven die PostNL pakketbezorgers betaalt. Die zijn volgens de BVPD te laag. Pakketbezorgers eisen in een brief aan PostNL-topvrouw Herna Verhagen een hoger tarief, betaling van alle gemaakte uren en een vergoeding voor extra werkzaamheden.

Als PostNL niet voor maandagochtend 09.00 uur ingaat op de eisen, stapt BVPD naar de rechter. Ook dient de organisatie dan een klacht in bij de Autoriteit Consument & Markt wegens misbruik van de monopoliepositie.

PostNL laat in een reactie weten lopende gesprekken met de BVPD op "constructieve wijze" voort te willen zetten. Het post- en pakketbedrijf meldt geen tariefonderhandelingen met de BVPD te voeren, maar daarover met bezorgbedrijfjes apart te onderhandelen. Uitgangspunt daarbij is dat het concern voor de gewerkte tijden betaalt, benadrukt PostNL. Dit jaar zullen bij gesprekken met onderaannemers ook de extra handelingen door het coronavirus aan bod komen.

Foto's

  • J.Roeland
    post nl
  • J.Roeland
    post nl
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden