Clicky

 
Transport Online - Vakbonden in overleg met Transavia over uitwerking corona-akkoord

Vakbonden in overleg met Transavia over uitwerking corona-akkoord

Vakbonden in overleg met Transavia over uitwerking corona-akkoord
08-04-2020 10:39 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

AMSTERDAM - FNV Luchtvaart is, samen met CNV en NVLT, in overleg met Transavia over de uitwerking van het corona-akkoord. In het gesloten akkoord staat dat partijen in overleg gaan over tijdelijke maatregelen met betrekking tot flexibiliteit en verlofdagen. Deze maatregelen gelden alleen tijdens de periode waarin het bedrijf een beroep doet op het noodfonds overbrugging werkgelegenheid (NOW).

Freeze wordt verlengd

De periode waarin alle reguliere vluchten zijn geannuleerd is verlengd, de einddatum is verschoven van 15 april naar 6 mei. De reden is dat er sprake is van toenemende corona-restricties en maatregelen in Nederland en de landen waar Transavia op vliegt. Transavia voert wel een aantal repatriëringsvluchten uit in opdracht van Buitenlandse Zaken.

Tijdelijke afspraken flexibiliteit en verlofdagen

In het corona-akkoord is naast 100% doorbetaling van loon en uitstel van de winstdeling, ook afgesproken dat er afspraken worden gemaakt over flexibiliteit en verlof. Deze afspraken zijn noodzakelijk om het bedrijf door deze onzekere tijd heen te helpen. De leden van FNV Luchtvaart hebben door unaniem in te stemmen met het corona-akkoord mandaat gegeven voor het uitwerken van deze afspraken. Het gaat om tijdelijke afspraken over flexibiliteit en verlof. We vinden het niet reëel dat werknemers die een aantal maanden met volledig salaris niet of veel minder werken, alle vakantiedagen opsparen en inzetten als Transavia hen nodig heeft. Aan de andere kant kan het niet zo zijn dat werknemers die wel (vrijwel) volledig werken, hiermee worden geconfronteerd. Daarnaast zijn we in gesprek over flexibiliteit, met name de vraag hoe de roosters worden ingericht gedurende de komende 3 tot 6 maanden.

Transavia respecteert de oproep van het kabinet

Het kabinet steekt miljarden in het landelijke corona noodfonds om bedrijven in Nederland zoveel mogelijk overeind te houden en de onvermijdelijke toename in werkloosheid in Nederland te dempen. Het kabinet roept werkgevers dan ook op om mensen met een vast én tijdelijk contract zoveel mogelijk in dienst te houden. FNV Luchtvaart ziet dat Transavia deze oproep respecteert. Het verdient een groot compliment dat het bedrijf in deze onzekere tijd alle werknemers in hun proeftijd of met een aflopend bepaalde tijdscontract, in dienst houdt en hun contracten verlengd zoals gebruikelijk is.

Foto's

  • Transavia - PH-XRY
    Transavia - PH-XRY
  • Transavia PH-HZJ
    Transavia PH-HZJ


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,989
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions