Clicky


Kabinet wil app voor opsporing contacten van coronapatiënt

Kabinet wil app voor opsporing contacten van coronapatiënt
07-04-2020 20:03 | Coronavirus | auteur ANP

DEN HAAG - Het kabinet wil twee apps gaan gebruiken waarmee contacten kunnen worden opgespoord van mensen die besmet zijn met het coronavirus. Naar deze technologie voor contactonderzoek, wordt nu onderzoek gedaan, zei zorgminister Hugo de Jonge dinsdag na het crisisberaad.

Het intensiever testen en beter kunnen opsporen van besmettingen kan helpen om een nieuwe opleving van de uitbraak te voorkomen, zei hij. Een van de apps waarschuwt als je in de buurt bent geweest van iemand die besmet blijkt te zijn met corona, waarna je het advies krijgt om binnen te blijven en jezelf in de gaten te houden. En je krijgt dan een verzoek om een tweede app te gebruiken waarmee je makkelijk contact kunt houden met een dokter om je lichamelijke situatie van huis uit te monitoren. "Het is testen, traceren en vervolgens rapporteren".

De Jonge benadrukte dat dit alleen kan "als we heel zorgvuldig omgaan met de privacy". En dat kan volgens hem alleen met vertrouwen van de samenleving. Daarom wil hij de mogelijkheden hiervan eerst nauwkeurig laten uitwerken. Hij hoopt snel met informatie hierover te komen. Andere landen maken ook al gebruik van deze technologie. Het kabinet kijkt daar ook naar.

Wat betreft de minister vormen de apps de kern van het nieuwe testbeleid.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel1,956

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions