Clicky


Rutte: geen nieuwe maatregelen tegen coronavirus

Rutte: geen nieuwe maatregelen tegen coronavirus
07-04-2020 19:17 | Coronavirus | auteur ANP

DEN HAAG - Er komen nu geen nieuwe maatregelen om de corona-epidemie tegen te gaan. De al genomen maatregelen lijken het virus al wat te beteugelen, zegt premier Mark Rutte. Maar het is nu wel zaak de regels te blijven naleven, ook in het paasweekend, onderstreept hij.

De minister-president waarschuwt om niet achterover te leunen. Dat de razendsnelle opmars van het virus lijkt te vertragen, komt "doordat we ons aan de maatregelen houden". Als Nederlanders dat niet langer doen, "schieten we meteen weer naar een nieuwe hoge piek. Een grotere fout kunnen we bijna niet met elkaar maken." Dat zou "alles tenietdoen wat is opgebouwd", aldus Rutte.

"Hou vol", benadrukte de premier nog maar eens. "Blijf zoveel mogelijk thuis, ook in het komende paasweekend." Hij roept op Pasen dit jaar thuis te vieren. En wielrennen in groepjes, of motorrijden zonder anderen de ruimte te geven, dat is helemaal uit den boze, herhaalde Rutte nog eens.

Ook onnodig grensverkeer is niet de bedoeling, zei Rutte nogmaals. Duitsland en Nederland patrouilleren vaker in de grensstreek om bijvoorbeeld dagjesmensen te ontmoedigen naar het buurland te reizen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel1,956

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions