Clicky

 25 miljoen banen op de tocht vanwege uitvallen vliegreizen

25 miljoen banen op de tocht vanwege uitvallen vliegreizen
07-04-2020 17:09 | Coronavirus | auteur ANP

GENÈVE - Zeker 25 miljoen banen in de luchtvaart- en reisbranche staan op de tocht door de massale uitval van vliegreizen vanwege het nieuwe coronavirus. Daarvoor waarschuwt de internationale brancheorganisatie IATA. Volgens de organisatie dreigt ruim een derde van 65,5 miljoen banen in de luchtvaart- en toerismesector wereldwijd te verdwijnen.

De grootste klappen vallen volgens IATA in Azië en Europa, waar respectievelijk ruim 11 miljoen en bijna 6 miljoen mensen hun baan kunnen verliezen. Luchtvaartmaatschappijen en andere bedrijven die afhankelijk zijn van vliegreizen zullen de impact van de coronacrisis het sterkst voelen in het tweede kwartaal, verwacht de organisatie. Voor heel 2020 moeten luchtvaartmaatschappijen rekening houden met een omzetverlies van 44 procent, aldus IATA.

Volgens de organisatie is het van het grootste belang dat overheden de luchtvaartsector te hulp schieten. Dan kunnen massale ontslagen voorkomen worden. IATA vindt dat er directe financiële steun, financieringsgaranties en belastingcoulance nodig zijn.

Daarnaast moet de luchtvaartsector zich voorbereiden op de periode na de piek van de pandemie, vindt IATA. Zo moeten luchtvaartmaatschappijen hun werkprotocollen aanpassen om zo min mogelijk besmettelijke personen te vervoeren. Ook moet er een plan komen hoe om te gaan met telkens veranderende reisverboden en grenssluitingen. "We willen de fouten van na de aanslagen van 9/11, toen het weer oppakken van vliegen rommelig verliep, niet nog eens maken", stelt IATA-directeur Alexandre de Juniac.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,076
Diesel1,896

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats
meer logistieke marktplaats