Clicky

 
Transport Online - 'Luchthavens onder zware druk door coronacrisis'

'Luchthavens onder zware druk door coronacrisis'

'Luchthavens onder zware druk door coronacrisis'
07-04-2020 10:06 | Coronavirus | auteur ANP

LONDEN - De Europese luchthavensector staat stevig onder druk door de uitbraak van het coronavirus. Analisten van kredietbeoordelaar Moody's hebben hun prognose voor de branche voor de komende twaalf tot achttien maanden verlaagd van stabiel naar negatief. Ze baseren de afwaardering op de forse daling van de passagiersvolumes en bijbehorende krimp van de omzet.

Moody's rekent er op dat het totale luchtverkeersvolume maar liefst 30 procent zal kelderen in 2020. "Het tempo van het verkeersherstel hangt af van de omvang en de duur van de uitbraak en de schade aan de wereldeconomie, maar eventuele vooruitzichten voor een herstel zijn onzeker gezien de ongekende aard en omvang van de uitbraak", aldus een analist van de firma.

Wel wordt opgemerkt dat luchthavens door het verminderen van operationele uitgaven en investeringen de aanzienlijk lagere passagiersvolumes gedeeltelijk kunnen compenseren. Ook zijn ze "zeer strategische infrastructuur" en daarmee "essentieel" voor de Europese economieën. Daardoor zullen overheden scherp letten op hun beschikbaarheid, als de economische groei bij het indammen van het virus moet worden aangejaagd.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,430
Diesel2,282

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 4 juli t/m zondag 10 juli

Alle Rijverboden