Transport Online - 'Geen verandering in toestand van de Britse premier Johnson'

'Geen verandering in toestand van de Britse premier Johnson'

'Geen verandering in toestand van de Britse premier Johnson'
07-04-2020 08:58 | Coronavirus | auteur ANP/RTR

LONDEN - Er is geen verandering opgetreden in de toestand van Boris Johnson, zeggen twee bronnen dichtbij de premier dinsdag. De Britse premier werd maandag op de intensive care opgenomen na een verslechtering van zijn toestand door het coronavirus.

Johnson kreeg maandag zuurstof en werd naar een intensivecareafdeling gebracht in een centraal ziekenhuis in Londen. Volgens Johnson zelf was dat een voorzorgsmaatregel nadat de symptomen van het virus aanhielden, liet hij via Twitter weten.

Zijn kantoor zei dat hij leed aan "aanhoudende" symptomen van COVID-19, waaronder hoesten en hoge temperaturen. "De premier is op dit moment bij bewustzijn", zei Downing Street maandag laat op de dag, eraan toevoegend dat de overstap naar de intensive care "een voorzorgsmaatregel was voor het geval hij beademing nodig heeft om zijn herstel te bevorderen".

Coronavirus

De 55-jarige premier testte elf dagen geleden positief op het coronavirus. Zelfs als hij snel herstelt, zal hij waarschijnlijk zijn werk enige tijd niet kunnen hervatten.

Tijdens zijn afwezigheid neemt minister van Buitenlandse Zaken Dominic Raab diens taken waar.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,917
Diesel1,564

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen