Clicky


 


Proef in Calandkanaal om eventuele vergroting diepgang te testen

Proef in Calandkanaal om eventuele vergroting diepgang te testen
06-04-2020 18:59 | Haven Nieuws | auteur Redactie

ROTTERDAM - Vandaag, maandag 6 april, is Havenbedrijf Rotterdam begonnen met een proef in het Calandkanaal in de Europoort. Het gaat om schepen – vaak olietankers - die goederen overslaan op afmeerpalen 82, 83 en 84 langs de Landtong Rozenburg. De proef moet uitwijzen of het zinvol is om daar de toegestane diepgang voor vertrekkende schepen te vergroten. Onderzoek heeft uitgewezen dat de schepen ook veilig kunnen vertrekken met een diepgang van 21,80 meter. Nu is de toegestane diepgang 21,50 meter.

Diepstekende schepen hebben te maken met tijdvensters/tijpoorten. Door het gebruik van nieuwe software kunnen die exacter berekend worden en daardoor bestaat er meer tijd voor diepstekende schepen om veilig te vertrekken. De eventuele vergroting van de toegestane diepgang van 21,50 naar 21,80 meter past in het beleid van het Havenbedrijf om door digitalisering het scheepvaartverkeer efficiënter te maken.

Mocht de proef succesvol verlopen dan wil het Havenbedrijf ook elders in het Calandkanaal de toegestane diepgang aanpassen.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,285
Diesel2,103

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions