Vijfentwintig ontslagen bij failliet Hoebink Internationaal Transport BV

Vijfentwintig ontslagen bij failliet Hoebink Internationaal Transport BV
04-12-2008 17:42 | Faillissementen | auteur de redactie
KERKRADE - “Ik heb het faillissement van Hoebink Internationaal Transport BV niet ruim van tevoren zien aankomen. Het is altijd een goed bedrijf geweest en heeft vorig jaar nog winst gedraaid. De reden dat wij failliet zijn is de fiscus”, verklaart mededirecteur Maria Hoebink-Sangen uit Kerkrade, die het bedrijf samen met echtgenoot en zoon heeft gerund.

“De belasting wil 600.000 euro van ons, ik meen dat het om 183.000 euro gaat. Volgens mij hebben ze de btw er niet van afgetrokken. Ik ben van mening dat erbij de Belastingen ondeskundige mensen werken”, vervolgt Maria. Het bedrijf is dinsdag 2 december in Maastricht failliet verklaard.

“Er zijn vijfentwintig vooral chauffeurs ontslagen. De jongens zaten te huilen toen ze het hoorden. Wij zijn een familiebedrijf dat drieëndertig jaar bestaat”, zegt ze geëmotioneerd. “Wij willen het er niet bij laten zitten. Maar als ik ga procederen ben ik aan een advocaat tweehonderd euro per uur kwijt en drie jaar onderweg. Als je in Nederland geen boef bent, dan wordt je het wel gemaakt. Ik zie dit als geweld van buitenaf waar niet tegen te knokken is”, aldus Maria. Toch ziet de getergde vrouw nog licht aan het einde van de tunnel. Ze is in onderhandeling met curator mr. W. Gerlag van Golstein Gerlag & Ruyters Advocaten in Kerkrade.

“Misschien is een doorstart mogelijk. Twee weken geleden zijn de activiteiten stil gelegd en de lopende opdrachten zijn naar collega transportondernemers gegaan. Van ons is geen chauffeur meer aan het werk”, verzucht ze. En besluit: “Het vak van transportondernemer is niet langer lucratief. Er moet heel veel betaald worden.”

Het expeditiebedrijf van Hoebink is eveneens failliet. Daar zijn de activiteiten in 1990 begonnen.

(c)Transport Online - Marcel van der Voort


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 20 mei t/m zondag 26 mei

Alle Rijverboden