Clicky

 
Transport Online - FIOD houdt twee mannen aan voor oplichting met mondkapjes

FIOD houdt twee mannen aan voor oplichting met mondkapjes

FIOD houdt twee mannen aan voor oplichting met mondkapjes
06-04-2020 13:14 | Misdaad | auteur Redactie

OLDENZAAL - De FIOD heeft maandag 6 april een 51-jarige man uit Oldenzaal en een 61-jarige man uit Amersfoort aangehouden. Dit gebeurde in een strafrechtelijk onderzoek naar oplichting bij de verkoop van mondkapjes. De mannen hebben zich vermoedelijk voorgedaan als leverancier van deze beschermingsmiddelen. Twee kopers die een bestelling hadden geplaatst voor 11 miljoen mondkapjes zijn hierbij opgelicht voor bijna 900.000 euro. Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

De FIOD doorzocht een bedrijfspand in Oldenzaal en een woning in Amersfoort. Hierbij is beslag gelegd op bankrekeningen, telefoons, digitale administratie en documenten.

De aangehouden mannen hebben vermoedelijk een belangrijke rol gehad bij het oplichten van de twee kopers die voor een buitenlandse overheidsinstelling mondkapjes moesten kopen. De kopers hebben voor de bestelling van 11 miljoen mondkapjes een aanbetaling gedaan van bijna 900.000 euro. Dit bedrag werd overgemaakt op een rekeningnummer van een bedrijf van een van de verdachten. Het geld is in zeer korte tijd opgenomen danwel overgeboekt naar bankrekeningen in binnen- en buitenland.

De aangehouden mannen worden verdacht van oplichting, valsheid in geschrifte en witwassen.

Optreden tegen misbruik coronacrisis

De coronacrisis haalt bij heel veel mensen het beste naar boven. Helaas zien sommigen kansen voor fraude. Misbruik maken van de coronacrisis is maatschappelijk onacceptabel. De opsporingsdiensten en het OM geven prioriteit aan de bestrijding van misbruik van deze situatie en treden hiertegen op. Indien mogelijk met een snelle interventie gericht op het stoppen hiervan.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,460
Diesel2,298

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 27 juni t/m zondag 3 juli

Alle Rijverboden