Transport Online - 'Corona-cruiseschip' Ruby Princess legt aan in Australië

'Corona-cruiseschip' Ruby Princess legt aan in Australië

'Corona-cruiseschip' Ruby Princess legt aan in Australië
06-04-2020 11:54 | Coronavirus | auteur ANP/AFP

SYDNEY - Een cruiseschip dat in verband is gebracht met honderden coronabesmettingen in Australië, mocht daar maandag weer aanleggen. Zo'n tweehonderd bemanningsleden van de Ruby Princess vertonen symptomen van het virus.

Het schip bevindt zich al weken in Australische wateren. Ongeveer 2700 passagiers mochten vorige maand al ontschepen in het land, hoewel de autoriteiten daar hadden besloten cruiseschepen te weren. Naderhand bleken veel voormalige opvarenden besmet te zijn met het coronavirus.

Omroep ABC bericht dat het schip in verband is gebracht met 600 besmettingen en 11 doden. De autoriteiten hebben het schip vanwege de medische situatie aan boord toch weer laten aanleggen. Dat gebeurde dit keer in Port Kembla, ten zuiden van Sydney.

Gevaarlijke taak

"Het is altijd een gevaarlijke taak om zieke bemanningsleden en passagiers op volle zee van een schip te halen", zegt politiecommissaris Mick Fuller volgens ABC. "Daarom mocht het schip aanleggen." Zieke bemanningsleden krijgen aan boord een medische behandeling of worden naar een ziekenhuis gebracht.

De politie is ook een onderzoek begonnen naar cruisebedrijf Carnival Australia. Politiecommissaris Fuller zei dat wordt uitgezocht of het bedrijf transparant was over de gezondheidstoestand van de passagiers op de Ruby Princess en of wetten zijn overtreden.Rijverboden

LET OP: Extra rijverboden rondom Pinksteren:
> Klik Hier! <

De rijverboden voor deze week: maandag 25 mei t/m zondag 31 mei

Alle Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,297

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions