Transport Online - 'Coronaspuger' uit Borne veroordeeld tot celstraf

'Coronaspuger' uit Borne veroordeeld tot celstraf

'Coronaspuger' uit Borne veroordeeld tot celstraf
06-04-2020 11:29 | Binnenland | auteur Redactie

ALMELO - De politierechter in Almelo heeft maandag een 'coronaspuger' uit Borne veroordeeld tot acht weken cel waarvan twee weken voorwaardelijk. 

“In een tijd waarin we voorzichtig moeten zijn en op elkaar moeten letten, is het gedrag van deze verdachte buitengewoon asociaal.” Dat stelde de officier van justitie maandag in de rechtbank in Almelo over een 43-jarige man uit Borne.

De man moest zich voor de politierechter verantwoorden omdat hij zaterdag 21 maart in de richting van een agent zou hebben gespuugd en daarbij zou hebben gezegd ‘fuck corona’. De officier eiste acht weken cel waarvan twee weken voorwaardelijk wegens onder meer bedreiging.

Van een straf voor dit asociale gedrag, in het bijzonder als dat is gericht tegen hulpverleners in deze tijd van corona, moet een afschrikwekkende werking uitgaan, vindt de officier. “Er is geen plaats meer voor een geldboete of werkstraf. Uit de uitspraken die rechters de afgelopen weken in soortgelijke zaken hebben gedaan, kan inmiddels worden geconcludeerd dat zij dit standpunt delen”, zei hij tijdens de zitting die door de advocaat van de verdachte, de officier en pers online werd bijgewoond.

De afgelopen weken zijn meerdere ‘coronahoesters’ veroordeeld. Vorige week kreeg in Arnhem een 46-jarige man uit Zutphen een celstraf van acht weken opgelegd, en een 32-jarige man uit Nunspeet twaalf weken cel waarvan twee voorwaardelijk. Ook moeten zij een schadevergoeding van 400 euro betalen.

De 43-jarige verdachte uit Borne werd aangehouden nadat hij een voordeur had beschadigd door er tegenaan te trappen. Toen de politie ter plaatse kwam, bleef de man onrustig. Hij schreeuwde ‘fuck corona’ en ‘fuck Rutte’. Hij negeerde het verzoek om afstand te houden, riep nogmaals ‘fuck corona’ en spuugde toen naar een van de agenten.

De politierechter veroordeelde de man tot acht weken cel waarvan twee weken voorwaardelijk, conform de eis. Ze achtte vernieling en bedreiging bewezen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,686
Diesel1,268

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions