Transport Online - Premier Boris Johnson blijft voorlopig in ziekenhuis

Premier Boris Johnson blijft voorlopig in ziekenhuis

Premier Boris Johnson blijft voorlopig in ziekenhuis
06-04-2020 17:15 | Coronavirus | auteur ANP/RTR

LONDEN - [update 17:15 uur] De Britse premier Boris Johnson blijft nog even in het ziekenhuis. Hij moet steeds hoesten en heeft koorts, zei de woordvoerder van de premier maandag.

De zegsman sprak berichten tegen dat Johnson aan de beademing ligt. Onder meer Russische staatsmedia hadden dat gemeld.

Johnson maakte eind vorige maand bekend dat hij positief had getest op het coronavirus. Hij ging aanvankelijk in thuisisolatie, maar moest zondag alsnog worden opgenomen in het ziekenhuis. Dat gebeurde op advies van zijn arts.

De regering benadrukt dat Johnson alleen uit voorzorg is opgenomen. De premier is volgens zijn woordvoerder in een "goed humeur" en zou ook een goede nacht achter de rug hebben. Johnson blijft "ter observatie" in het St Thomas' Hospital in de Britse hoofdstad.

Hoewel de 55-jarige premier nog steeds in functie is, kan hij de belangrijke dagelijkse topbijeenkomst over de coronacrisis niet voorzitten. Dat wordt volgens een bron gedaan door minister van Buitenlandse Zaken Dominic Raab. Die moet Johnson ook vervangen als de premier zijn taken niet meer kan vervullen.

De Amerikaanse president Donald Trump wenste Johnson zondag veel sterkte. Hij zei dat alle Amerikanen bidden voor de Britse leider. "Hij is een vriend van me. Een echte heer en een groot leider", zei Trump.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,743
Diesel1,407

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions