Transport Online - Ook Norwegian Air vervoerde 60 procent minder reizigers in maart

Ook Norwegian Air vervoerde 60 procent minder reizigers in maart

Ook Norwegian Air vervoerde 60 procent minder reizigers in maart
06-04-2020 10:10 | Coronavirus | auteur ANP/RTR

OSLO - De Noorse prijsvechter Norwegian Air vervoerde in maart 60 procent minder passagiers in vergelijking met vorig jaar. Door het rondwarende nieuwe coronavirus zag de luchtvaartmaatschappij zich genoodzaakt geleidelijk aan steeds meer van zijn toestellen aan de grond te houden.

De komende tijd rekent Norwegian erop dat er een streep gaat door 85 procent van zijn geplande vluchten door reisbeperkingen en een mindere vraag naar tickets. Circa 90 procent van het personeel zal naar huis worden gestuurd. Om te overleven heeft Norwegian voor noodhulp aangeklopt bij de Noorse overheid. Eerder zei de prijsvechter dat het met schuldeisers in gesprek zou gaan over uitstel van betalingen.

Voor de uitbraak van het virus waren de Noren hoopvol gestemd dat 2020 afgesloten zou worden met winst, na drie jaren waarin verlies op verlies werd gestapeld. Dit doel werd begin maart overboord gegooid. Op 13 maart waarschuwde het bedrijf dat toegang tot liquide middelen nodig had. "Binnen weken en niet maanden",voegde topman Jacob Schram daar destijds aan toe.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,659
Diesel1,280

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions