Transport Online - Politie beëindigt 'coronafeestje' in Noord-Brabantse Middelbeers

Politie beëindigt 'coronafeestje' in Noord-Brabantse Middelbeers

Politie beëindigt 'coronafeestje' in Noord-Brabantse Middelbeers
05-04-2020 10:03 | Coronavirus | auteur ANP

MIDDELBEERS - [update 12:21 uur] De politie heeft afgelopen nacht meerdere zogenoemde 'coronafeestjes' beëindigd. In het Noord-Brabantse Breda waren ongeveer zeventig mensen bij elkaar gekomen. Er was zelfs een dj en een lichtshow, aldus de politie. In de Zeeuwse plaats Middelburg vierden elf jongens een feestje in een kleedkamer op Sportpark Veerse Poort. Volgens de politie zongen de feestgangers onder meer de woorden "quarantaine, quarantaine". "Dus het had er alle schijn van dat zij op de hoogte waren van de huidige situatie en de geldende maatregelen." In Middelbeers (N-B) ging het om een groep van ruim tien jongeren bij iemand thuis.

In Breda trof de politie, na een melding van geluidsoverlast het feestje met de dj en de lichtshow aan. "Het was goed bedoeld", aldus de woordvoerder. "De dj stond op een binnenplaats omringd door huizen en het was de bedoeling dat iedereen dan zou feesten in eigen tuin of op het eigen balkon. Dat ging echter al snel fout, waarna iedereen door elkaar liep." In Breda zijn geen bekeuringen uitgedeeld, omdat alle feestgangers snel hun huizen inliepen toen de politie arriveerde. Mogelijk volgen wel stappen tegen de organisator.

In Middelburg troffen agenten tijdens een surveillance fietsen bij het sportpark en hoorden ze luide muziek, harde stemmen en gezang uit de kleedkamer komen. Op herhaalde verzoeken de deur open te doen werd niet gereageerd, uiteindelijk moest er een sleutelhouder aan te pas komen om de deur te openen. In de kleedkamer bleek een elftal jongens tussen de 17 en de 20 jaar uit Middelburg te zitten. Er wordt nog bepaald welke straf ze krijgen.

De wijkagente die bij de zaak in Middelbeers betrokken was twittert erover. Volgens haar waren er bij iemand thuis meer dan tien jongeren aan het feesten. "Dat is strafbaar, zelfs op privéterrein. #noodverordening", twittert ze.

Wegens de uitbraak van het coronavirus moeten mensen minimaal 1,5 meter afstand houden.Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 25 mei t/m zondag 31 mei

Alle Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,617
Diesel1,294

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions