Clicky

 
Transport Online - Wielrenner Degenkolb: hoe maakt niet uit, als Tour maar doorgaat

Wielrenner Degenkolb: hoe maakt niet uit, als Tour maar doorgaat

Wielrenner Degenkolb: hoe maakt niet uit, als Tour maar doorgaat
04-04-2020 20:03 | Sport | auteur ANP

BERLIJN - Wielrenner John Degenkolb wil veel doen om de Ronde van Frankrijk toch door te laten gaan. "Ik doe zelfs mee als de Tour 5 weken duurt", zegt de Duitser.

De Tour de France, die van start moet gaan op 27 juni, is het enige grote sportevenement komende zomer dat vanwege de coronacrisis nog niet is geannuleerd. De wielerbazen wachten de ontwikkelingen af. Vragen zijn er over de veiligheid van renners en eerlijke concurrentie, nu niet in elk land dezelfde richtlijnen gelden. En wat voor signaal geeft een groep fietsende renners af aan de maatschappij?

Hoe maakt Degenkolb niet zo veel meer uit, als de Ronde van Frankrijk maar doorgaat. "Want de Tour is ook een evenement waardoor sommige ploegen alsnog kunnen overleven", vertelt Degenkolb in de Duitse media. "Zeventig tot tachtig procent van alle sponsorinkomsten zijn in de Tour te verdienen."

De wielerploegen hebben nu geen inkomsten, omdat alle wedstrijden geannuleerd zijn. Dat merkte ook Degenkolb, oud-winnaar van Milaan-Sanremo en Parijs-Roubaix. Zijn ploeg Lotto Soudal heeft alle coureurs op hun salaris gekort. "Als de sponsors het lastig hebben, dan kan het licht snel uitgaan in de wielersport", waarschuwt hij.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,959
Diesel1,576

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats