Transport Online - Ondernemers blij met extra maatregelen coronacrisis

Ondernemers blij met extra maatregelen coronacrisis

Ondernemers blij met extra maatregelen coronacrisis
03-04-2020 11:22 | Coronavirus | auteur ANP

DEN HAAG - Ondernemers en zzp'ers zijn blij met de verruiming van de belastingmaatregelen om de coronacrisis het hoofd te bieden. Ze kunnen voor meer belastingen uitstel van betaling krijgen. Ook worden de aanvragen hiervoor versoepeld en kan er langer dan drie maanden uitstel worden aangevraagd. Volgens ondernemersorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland tonen de extra maatregelen aan dat het kabinet met ondernemers meedenkt.

Staatssecretaris Hans Vijlbrief van Financiën verduidelijkte en versoepelde het tijdelijke uitstelbeleid na signalen van ondernemers en hun fiscaal dienstverleners. Bedrijven konden al voor vier belastingen uitstel krijgen (inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, loonbelasting en omzetbelasting/btw). Daar komen er nu nog zeven bij waaronder de kansspelbelasting, accijns, assurantiebelasting en verhuurdersheffing.

Voor de energiebelasting is het anders geregeld. Energieleveranciers zullen tot en met juni geen energiebelasting, opslag duurzame energie of btw hierover in rekening brengen. Het gaat om bedrijven die maandelijks een factuur ontvangen. De regeling moet bijvoorbeeld de sierteelt helpen.

De ondernemingsorganisaties zijn vooral ook te spreken over het feit dat ondernemers hun aanvraag nu via een onlineformulier kunnen doen en dan ook gelijk voor alle andere belastingschulden die daar in de komende drie maanden bijkomen. Ze vinden het ook goed dat er een vereenvoudigde procedure komt voor kleine bedrijven die behoefte hebben aan uitstel voor meer dan drie maanden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 10 mei t/m zondag 16 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,900
Diesel1,524

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen