Clicky


Boeing sluit fabriek in Pennsylvania

Boeing sluit fabriek in Pennsylvania
03-04-2020 08:52 | Coronavirus | auteur ANP/RTR

PHILADELPHIA - De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing legt vanaf vrijdag twee weken de productie stil in zijn fabriek in de staat Pennsylvania.

Op de locatie die dichtgaat vervaardigt Boeing voornamelijk militaire helikopters. De vestiging gaat vrijdag aan het eind van de dag dicht, laat het bedrijf in een verklaring weten. Werknemers die vanuit huis kunnen werken blijven aan de gang, personeel dat niet op afstand kan werken gaat tien dagen met betaald verlof. Op 20 april worden de werkzaamheden volgens Boeing weer hervat.

Vliegtuigbouwers hebben met een sterk krimpende markt te maken vanwege de coronapandemie, die de luchtvaartsector zwaar treft. Overheden over de hele wereld hebben reisrestricties ingesteld en luchtvaartmaatschappijen hebben hun schema's opgeschort en hun toestellen geparkeerd.

Vertrekregeling

Donderdag bood Boeing personeelsleden een vrijwillige vertrekregeling aan. De vliegtuigfabrikant hoopt op die manier snel kosten te kunnen besparen. Het bedrijf verwacht dat enkele duizenden van zijn 161.000 medewerkers daar gebruik van zullen maken, meldden ingewijden.

De keuze voor een vrijwillig vertrekplan is waarschijnlijk gemaakt omdat gedwongen ontslagen tot gevolg kunnen hebben dat Boeing geen aanspraak kan maken op staatssteun. De vliegtuigbouwer liet het Amerikaanse Congres eerder weten dat de industrie zo'n 60 miljard dollar nodig zou hebben.

Foto's

  • Sipke Appel
    PH-BXU (MSN 33028)