Transport Online - Binnenvaartschippers klagen over 'coronaclausules'

Binnenvaartschippers klagen over 'coronaclausules'

Binnenvaartschippers klagen over 'coronaclausules'
02-04-2020 19:52 | Binnenvaart | auteur ANP

ZWIJNDRECHT - Binnenvaartschippers krijgen door de coronacrisis contractvoorwaarden voorgeschoteld die voor hen erg ongunstig zijn. Dat meldt de branchevereniging BLN-Schuttevaer, die signaleert dat leden te maken krijgen met 'coronaclausules'.

Binnenvaartschippers hebben door de coronapandemie te maken met een gedaalde vraag naar hun diensten. In een eerste schatting, die van 19 maart dateert, berekende BLN-Schuttevaer samen met het Centraal Bureau voor Rijn- en Binnenvaart dat de crisis de sector per maand 120 miljoen euro kost.

Volgens BLN-Schuttevaer proberen bepaalde opdrachtgevers daar nu misbruik van te maken. Zo hebben binnenvaartschippers volgens de belangenvereniging te maken met opdrachtgevers die hen onder de kostprijs willen laten werken. Daarnaast zouden er in nieuwe contracten clausules worden opgenomen die bepalen dat schippers geen recht hebben op een vergoeding als hun schepen buiten hun schuld om niet gelost kunnen worden.

De branchevereniging roept opdrachtgevers van de binnenvaart op zich goed te gedragen. Binnenvaartschippers wordt met klem aangeraden misstanden te melden en niet akkoord te gaan met opdrachten die te gortig zijn.

Foto's

 • J.Roeland
  WIJNANDA
 • J.Roeland
  TITANIA
 • J.Roeland
  CASCADE
 • J.Roeland
  RIVER-DANCE


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,660
Diesel1,323

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions