Clicky


Alleen D, E en F pier nog in gebruik op Schiphol

Alleen D, E en F pier nog in gebruik op Schiphol
02-04-2020 11:27 | Coronavirus | auteur Redactie

SCHIPHOL - Schiphol geeft verder invulling aan kern Schiphol en houdt enkel de D, E en F pier in gebruik. De B pier blijft deels toegankelijk voor de gates waar reizigers met een bus naar het vliegtuig gebracht worden. De overige gates op de B pier en de volledige C, G en H/M pier zijn buiten gebruik. Deze zetten we in om vliegtuigen te parkeren. Op die manier verkleint Schiphol haar operatie verder en richt de luchthaven zich in op de activiteiten die passen bij deze crisissituatie.

De luchthaven biedt sinds een week de faciliteiten voor vertrekkende reizigers al in afgeslankte vorm aan. De check-in is beperkt tot Vertrek 2 en 3, waarna reizigers met een bestemming binnen Schengen door het tijdelijke securityfilter nabij Vertrek 1 gaan. De overige reizigers gaan door het securityfilter bij Vertrek 2. Achter de securitycontrole blijven Lounge 1 voor vluchten van en naar Schengenlanden en Lounge 2 voor overige vluchten open. Vanaf vandaag sluiten de faciliteiten en de toegang tot Lounge 3.

“De afgelopen dagen waren er nog ongeveer 5 procent van de reizigers en 10 procent van de vliegbewegingen vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Onze operatie wordt kleiner, maar we blijven altijd open. Op die manier kan iedereen weer thuiskomen en komen bijvoorbeeld groente, fruit en medische hulpmiddelen op plaats van bestemming” aldus Miriam Hoekstra- van der Deen, Directeur Airport Operations.

Bijlage:

Foto's

  • KLM Touringcar
    KLM Touringcar
  • Sipke Appel
    PH-KVG (MSN 20211)
  • Sipke Appel
    PH-CKA (MSN 33694)
  • Sipke Appel
    Reg: F-GKXZ (MSN 4137)
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,187
Diesel1,958

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions