Clicky

 
Transport Online - Cao-onderhandelingen opgeschort vanwege coronacrisis

Cao-onderhandelingen opgeschort vanwege coronacrisis

Cao-onderhandelingen opgeschort vanwege coronacrisis
02-04-2020 10:32 | Coronavirus | auteur Redactie

ZOETERMEER - In een spoedoverleg tussen de werkgevers en de vakbonden is vorige week besloten om de onderhandelingen voor een nieuwe cao Beroepsgoederenvervoer tot nader orde te staken.

Wat is er precies afgesproken?

TLN, VVT, FNV en CNV hebben na het spoedoverleg het volgende afgesproken:

  • Er wordt alles op alles gezet om de sector door deze moeilijke tijd heen te loodsen. Werkgevers en werknemers hebben op dit moment dezelfde belangen: continuïteit van bedrijvigheid, ook in de toekomst.
  • Er worden pas besluiten genomen over praktische uitwerking van arbeidsvoorwaardenregelingen nadat duidelijk is met welke maatregelen het kabinet komt om bedrijven en bedrijfstakken te ondersteunen.
  • Tot nader order blijven de huidige cao-regelingen gelden.
  • Intussen hebben de cao-partijen de handen al ineengeslagen. Het sectorinstituut STL heeft een mobiliteitscentrum ingericht dat bedrijven met elkaar in contact gaat brengen om personeelsoverschotten en -tekorten voor de periode van de crisis weg te werken.
  • Verder werken werkgevers en vakbonden samen bij een publiciteitsactie om vrachtwagenchauffeurs netjes te behandelen: stel in elk geval sanitaire voorzieningen beschikbaar.
  • Werkgevers- en werknemersorganisaties zijn ook druk bezig met het samenstellen van een pakket aan noodmaatregelen. Dit gebeurt in goede samenwerking met het Sectorinstituut Transport en Logistiek, SOOB en evofenedex.

De cao-onderhandelingen zijn officieel tijdelijk opgeschort om alle energie te richten op het doorstaan van deze crisistijd, aldus TLN.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,968
Diesel1,869

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden