Clicky


Oplichters doen zich voor als Belastingdienst

Oplichters doen zich voor als Belastingdienst
02-04-2020 10:26 | Misdaad | auteur ANP

APELDOORN - Veel bedrijven, voornamelijk in de agrarische sector, zijn de afgelopen maanden benaderd door oplichters die zich voordoen als de Belastingdienst. Dat meldt de politie Oost-Nederland donderdag. Zij vertellen de ondernemer dat er nog omzetbelasting verschuldigd is en bovendien een boete.

De oplichters vertellen de ondernemer dat hij de belastingen én de boete direct moet overmaken. In dat geval, zo beloven de bedriegers, wordt de boete weer teruggestort. Als het slachtoffer betaalt, gaat het geld in werkelijkheid naar een zogenoemde geldezel. Dat is iemand die zijn rekening tegen betaling beschikbaar stelt voor criminele activiteiten.

Het is de politie opgevallen dat er overeenkomsten zijn in de werkwijze van de criminelen in verschillende zaken. Zo blijkt de beller over veel kloppende informatie te beschikken over het slachtoffer. Ook legt de beller rustig en duidelijk uit waarom hij belt, en wat de eventuele gevolgen kunnen zijn als het slachtoffer niet betaalt.

De politie benadrukt dat de Belastingdienst nooit telefonisch of via sms vraagt geld over te maken. Mensen die dit soort telefoontjes krijgen moeten meteen ophangen, luidt het advies.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,187
Diesel1,958

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions