Clicky


Groot deel KLM-vloot op Schiphol geparkeerd

Groot deel KLM-vloot op Schiphol geparkeerd [+foto's&video]
02-04-2020 09:48 | Coronavirus | auteur Redactie

AMSTELVEEN/SCHIPHOL - KLM houdt, als gevolg van de coronacrisis, vanaf de start van het zomerseizoen een groot deel van haar vliegtuigen aan de grond. Naast enkele bestemmingen in het netwerk worden momenteel nog repatriëringsvluchten uitgevoerd. De vliegtuigen die niet vliegen worden geparkeerd op Schiphol.

Om de toestellen gedurende deze periode luchtwaardig te houden, voert KLM een actief parkeerprogramma uit. Hiermee zorgt KLM er voor dat de vliegtuigen gedurende die periode goed worden beschermd tegen onder andere weersinvloeden. Daarnaast stelt het programma KLM in staat om de vliegtuigen weer snel inzetbaar te maken wanneer dat weer mogelijk is.

Tijdens de gehele duur van het parkeren worden er periodiek inspecties uitgevoerd. KLM werkt goed samen met Schiphol om zo efficiënt mogelijk met de beschikbare tijd en ruimte om te gaan. In totaal zullen er uiteindelijk meer dan 200 vliegtuigen van diverse luchtvaartmaatschappijen geparkeerd worden op Schiphol, waarvan meer dan 100 van KLM en KLC.

Voor wat betreft de grote vliegtuigen wordt de volledige A330-vloot (13), de volledige Boeing 777-200-vloot (15) en de resterende 747s (7) op Schiphol geparkeerd. De kleinere vliegtuigen, alle Embraer 175s (17), een groot aantal Embraer 190s (15) en een groot aantal Boeing 737s (34) worden eveneens op Schiphol geparkeerd.

De bestemmingen die KLM nog aanvliegt en de repatriëringsvluchten worden gevlogen met de overige toestellen: de Boeing 777-300s, de Boeing 787-9 en -10 vloot, de resterende Embraer 190s en de resterende Boeing 737s.

Foto's

  • KLM Touringcar
    KLM Touringcar
  • Sipke Appel
    PH-KVG (MSN 20211)
  • Sipke Appel
    PH-CKA (MSN 33694)
  • Sipke Appel
    Reg: F-GKXZ (MSN 4137)
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel1,956

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions