Transport Online - CBS gaat faillissementen wekelijks bijhouden vanwege corona

CBS gaat faillissementen wekelijks bijhouden vanwege corona

CBS gaat faillissementen wekelijks bijhouden vanwege corona
02-04-2020 08:58 | Coronacrisis | auteur ANP

DEN HAAG - Het Centraal Bureau voor de Statistiek brengt vanaf donderdagmiddag wekelijks naar buiten hoeveel faillissementen er zijn uitgesproken. De onderzoekers hopen zo inzichtelijk te maken wat de gevolgen zijn van de coronacrisis voor het bedrijfsleven.

Normaal gesproken brengen de onderzoekers deze cijfers maandelijks naar buiten. "Maar het is nu niet normaal gesproken", aldus CBS-econoom Peter Hein van Mulligen. Donderdagmiddag om 12.00 uur komen de cijfers naar buiten over de periode tot en met de laatste week van maart. Van Mulligen verwacht op dit moment nog niet dat de coronacrisis door zal werken op het aantal faillissementen. "Voordat een rechter een faillissement heeft uitgesproken, zijn we wel even verder." De econoom ziet de cijfers eerder als een nulmeting, een schets van hoe de situatie was voor de coronacrisis.

Het Centraal Planbureau sprak eerder al de verwachting uit dat een economische terugval en een oplopende werkloosheid onvermijdelijk zijn, zelfs met de ongekende steunmaatregelen die de overheid heeft aangekondigd voor bedrijven. De Nederlandse economie krijgt een harde dreun door de maatregelen om het coronavirus een halt toe te roepen. Ook in het beste geval, waarin de beperkende maatregelen na drie maanden worden opgeheven, krimpt dit jaar de economie.Rijverboden

LET OP: Extra rijverboden rondom Pinksteren:
> Klik Hier! <

De rijverboden voor deze week: maandag 25 mei t/m zondag 31 mei

Alle Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,297

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions