Clicky

 
Transport Online - UEFA schort alle duels op in Europees clubverband

UEFA schort alle duels op in Europees clubverband

UEFA schort alle duels op in Europees clubverband
01-04-2020 19:23 | Sport | auteur ANP

NYON - De UEFA heeft alle resterende duels in de Champions League en Europa League voor onbepaalde tijd opgeschort vanwege de coronacrisis. Dat heeft het bestuur van de Europese voetbalunie woensdagmiddag bekendgemaakt na een vergadering via een videoverbinding met alle lidstaten.

Ook de interlands die voor juni op de agenda stonden, zijn uitgesteld. Dat betekent onder meer dat ook de play-offs om een ticket voor het EK, dat eerder al werd verschoven naar de zomer van 2021, evenmin in deze maand worden afgewerkt.

De UEFA had eerder al de finales van de Champions League (mannen en vrouwen) en de eindstrijd in de Europa League uitgesteld. Deze drie duels stonden voor eind mei op het programma.

Met het uitstel van alle uitstaande duels in de Champions League en de Europa League, die beide in de achtste finales waren aanbeland, en het annuleren van al het interlandvoetbal tot aan de zomer hoopt de UEFA de lidstaten voldoende tijd te bieden om de nationale competities alsnog te kunnen afronden. Volgens de KNVB is daarbij een deadline van 3 augustus afgesproken.

Na die uiterste datum zouden dan de toernooien in de Champions League en Europa League afgerond kunnen worden. Een gecombineerde slotfase van het nu nog stilliggende seizoen, met afwisselend de wedstrijden in de nationale competities en in Europees verband, zou komende zomer ook nog een optie kunnen zijn.

Alle data en termijnen voor de Europese clubtoernooien voor het seizoen 2020-2021 heeft de UEFA inmiddels tot nader order eveneens opgeschort. Ook daardoor komt er meer ruimte op de volle speelkalender om de huidige toernooien en competities alsnog af te maken, mits het coronavirus niet langer gezondheidsrisico's veroorzaakt.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,944
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions