Transport Online - Qatar Airways Cargo verhoogt frequentie van vrachtvluchten tussen Nederland en haar wereldwijde netwerk aanzienlijk

Qatar Airways Cargo verhoogt frequentie van vrachtvluchten tussen Nederland en haar wereldwijde netwerk aanzienlijk

Qatar Airways Cargo verhoogt frequentie van vrachtvluchten tussen  Nederland en haar wereldwijde netwerk aanzienlijk
01-04-2020 16:50 | Luchtvracht | auteur Redactie

AMSTERDAM - Qatar Airways Cargo heeft het aantal wekelijkse vrachtvluchten naar en vertrekkende van Nederland aanzienlijk verhoogd. De maatschappij voert momenteel in totaal 34 vrachtvluchten per week uit, ten opzichte van negen voorheen. Ze heeft extra capaciteit op de route ingevoerd wegens de toegenomen vraag naar het transport van goederen naar en vanuit Nederland. De Boeing 777 en 747-vrachtvliegtuigen vliegen op Amsterdam en Maastricht, met 27 wekelijkse vluchten naar Amsterdam en zeven wekelijkse vluchten naar Maastricht.

De heer Guillaume Halleux, Chief Officer Qatar Airways Cargo, zei: "In deze moeilijke tijden is het belangrijk om de wereldwijde handel te ondersteunen en de levering van essentiële goederen en levensbelangrijke hulp wereldwijd overeind te houden. Ik ben de luchthavenautoriteiten, het slotcoördinatieteam en de Nederlandse regering dankbaar voor hun hulp bij de verhoging van de frequentie van onze vrachtvluchten. We moeten hier samen doorheen en het maakt ons gelukkig dat we onze klanten en landen over de hele wereld kunnen helpen."

Het luchtvrachtvervoer is een belangrijk onderdeel van de Europese economie. Farmaceutische producten en levensmiddelen vormen het grootste deel van de export uit Nederland, terwijl de import bestaat uit medische apparatuur, groenten, fruit en bloemen.

Amsterdam is een van de grootste gateways in Europa voor Qatar Airways Cargo. Met de toegevoegde frequenties en de extra capaciteit van meer dan 5.000 ton van en naar Nederland is de capaciteit toegenomen tot meer dan 7.500 ton in totaal. Naast deze specifieke vrachtvluchten blijft de luchtvaartmaatschappij haar dagelijkse passagiersvlucht naar Amsterdam uitvoeren, om mensen terug veilig thuis te brengen bij hun geliefden.

Qatar Airways Cargo meldt tegelijk dat het de geplande vrachtactiviteiten tussen Doha en China heeft hervat sedert 30 maart 2020*. Hiertoe worden widebody-vliegtuigen geconfigureerd voor passagiers ingezet. De extra vrachtcapaciteit wordt toegevoegd in het kader van de toegenomen vraag naar vervoer van primaire goederen in en uit de Chinese regio. Qatar Airways Cargo vliegt opnieuw zes steden aan, met name Peking, Shanghai, Guangzhou, Chengdu, Chongqing en Hangzhou, met een extra wekelijkse capaciteit van 600 ton, wat de gecombineerde wekelijkse uitvoercapaciteit voor het land op meer dan 1300 ton brengt.

Het besluit om opnieuw een belly-vracht verbinding met zes passagiersbestemmingen in China tot stand te brengen, kadert - net als de verhoging van de vrachtverbindingen met Nederland - in het streven van Qatar Airways om de wereldwijde connectiviteit te blijven ondersteunen, de wereldwijde toeleveringsketen te herstellen en te voldoen aan de sterke vraag van de markt naar export en import van goederen. Dit omvat het vervoer van dringende medische hulp die van cruciaal belang is voor de wereldwijde strijd tegen de COVID-19-pandemie.

Qatar Airways Group Chief Executive, Zijne Excellentie de heer Akbar Al Baker, zei: "We zijn blij dat we de belly-vracht activiteiten naar China kunnen hervatten. De COVID-19-pandemie is er aanzienlijk onder controle gebracht en de industriële productie herstelt zich in het hele land. De extra belly-vracht capaciteit is een goede aanvulling op onze speciale vrachtdiensten dankzij de flexibiliteit en betrouwbaarheid van onze vloot. Onze vrachtafhandelingscapaciteit in China verbetert hiermee sterk en ondersteunt de stijgende vraag van de markt naar import en export, met inbegrip van de dringende verzending van essentiële goederen, verse producten, voedingsmiddelen en een groot deel van medische benodigdheden naar andere delen van de wereld die momenteel geconfronteerd zijn met de volksgezondheidscrisis.”

Na de aankondiging van de P.R.C. State Council op 24 maart in China om de internationale luchtvrachtcapaciteit van de natie te vergroten, de toeleveringsketens te stabiliseren en de samenwerking met wereldwijde luchtvaartmaatschappijen te verbeteren, is Qatar Airways de eerste luchtvaartmaatschappij uit het Midden-Oosten die haar belly-vracht operaties naar al haar bestemmingen in China hervat door voor passagiers geconfigureerde toestellen uit haar moderne vloot nu in te zetten voor het vrachtvervoer.

Dankzij de verhoogde capaciteit vervoert Qatar Airways nog meer noodzakelijke medische goederen en zendingen bestemd voor het Midden-Oosten, Europa en Noord- en Zuid-Amerika, via het efficiënte netwerk en een naadloze tussenstop in Doha, de hub van wereldklasse die de vrachtmaatschappij gebruikt.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,642
Diesel1,301

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions