Clicky

 
Transport Online - Bijna 360.000 boetes voor overtreden regels lockdown Frankrijk

Bijna 360.000 boetes voor overtreden regels lockdown Frankrijk

Bijna 360.000 boetes voor overtreden regels lockdown Frankrijk
01-04-2020 13:45 | Coronavirus | auteur ANP

PARIJS - De politie heeft in de eerste twee weken dat Fransen thuis moeten blijven wegens de coronacrisis 5,8 miljoen controles uitgevoerd en daarbij 359.000 processen-verbaal opgemaakt. Het ministerie van Binnenlandse Zaken zegt dat de meeste boetes zijn uitgeschreven omdat mensen zonder geldige redenen de deur uit zijn gegaan.

Minister Christophe Castaner (Binnenlandse Zaken) heeft in Franse media de bevolking gewaarschuwd niet met paasvakantie te gaan. Eind deze week begint in een deel van Frankrijk, inclusief Parijs, de voorjaarsvakantie. De regels blijven hetzelfde ook tijdens de vakantie, waarschuwde de bewindsman. Op de traditionele vakantieroutes en op stations zal extra worden gecontroleerd.

In Frankrijk zijn de maatregelen strenger dan in Nederland en er staan bij overtredingen erg hoge boetes op, mogelijk oplopend tot 3700 euro. In bepaalde gevallen kan er ook een celstraf worden opgelegd. De 67 miljoen inwoners mogen alleen de deur uit als ze een formuliertje hebben geprint en ingevuld, waarop staat aangegeven waarom ze de woning hebben verlaten. Dat mag voor noodzakelijke boodschappen, zorg voor anderen, medische afspraken, zorg voor kinderen of huisdieren en individuele sportbeoefening. In Frankrijk is er een maximum gesteld aan het aantal gezinsleden dat samen de straat op gaat (een ouder met twee kinderen) en ook het sporten moeten binnen 1 kilometer van de woning.

Frankrijk heeft inmiddels meer dan 52.000 besmettingen vastgesteld en circa 3500 mensen zijn aan het virus bezweken. De zwaarst getroffen gebieden zijn de regio Parijs en het noordoosten. Coronapatiënten zijn in de noordoostelijke departementen langs de Rijn met vliegtuigen van de luchtmacht en met speciale tgv's naar andere delen van Frankrijk overgebracht. De ziekenhuizen konden de toeloop van patiënten die moesten worden beademd niet meer verwerken. Woensdag vertrekken er voor het eerst speciale treinen met coronapatiënten uit de Parijse regio. In de regio liggen al 1900 mensen in zeer ernstige toestand in ziekenhuizen. Twee tgv's brengen patiënten naar het westelijke Bretagne.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Verkeersinformatie


  Actuele wachttijd Eurotunnel


  Andere Europese Landen


  Overige Verkeersinformatie

  Foto's

  Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

  Rijverboden

  Actuele Brandstofprijzen
  Euro952,083
  Diesel1,745

  Aangeleverd door UnitedConsumers

  Meer brandstofprijzen

  Truckoccasions

  Geen advertenties gevonden

  meer truckoccasions
  Logistieke Marktplaats

  Geen advertenties gevonden

  meer logistieke marktplaats