Clicky

 
Transport Online - België heft tijdelijk 'cabineverbod' op vanwege coronavirus

België heft tijdelijk 'cabineverbod' op vanwege coronavirus

België heft tijdelijk 'cabineverbod' op vanwege coronavirus
01-04-2020 13:28 | Coronavirus | auteur Redactie

ZOETERMEER - Naast de al bestaande vrijstellingen wordt in België van 26 maart tot 25 april 2020 het ‘cabineverbod’ opgeheven. Dit betekent dat chauffeurs hun normale wekelijkse rust in de cabine van het voertuig mogen nemen, op voorwaarde dat dit voertuig hiertoe is uitgerust. Deze vrijstelling geldt voor nationaal en internationaal goederenvervoer en is niet beperkt tot het vervoer van uitsluitend levensnoodzakelijke goederen en geneesmiddelen.

Verder mag vanaf 1 april tot en met 30 april 2020 de normale wekelijkse 45 uurs rust worden verkort tot 24 uur. Deze verkorting hoeft niet gecompenseerd te worden. Deze vrijstelling geldt uitsluitend voor het vervoer van levensnoodzakelijke goederen en geneesmiddelen.

De betrokken chauffeurs moeten de reden voor het afwijken van de toegelaten limieten wel vermelden op de print-outs of op de achterzijde van de tachograafschijf, meldt TLN woensdag in haar liveblog.

Het is verder van belang te weten dat België de dagelijkse rijtijd niet versoepelt, daar waar dat in Frankrijk en Nederland bijvoorbeeld wel het geval is. "Mocht je tegen een boete aanlopen in België als gevolg van vrijstellingen in het buitenland die niet in België gelden, betaal dan geen onmiddellijke inning maar vraag altijd om een consignatie. Alleen dan kun je de boete later in beroep aanvechten", aldus TLN.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,985
Diesel1,614

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions