Transport Online - Kabinet steekt 42 miljoen in meest urgente corona-onderzoek

Kabinet steekt 42 miljoen in meest urgente corona-onderzoek

Kabinet steekt 42 miljoen in meest urgente corona-onderzoek
01-04-2020 11:06 | Coronavirus | auteur ANP

DEN HAAG - Het kabinet trekt 42 miljoen euro uit voor onderzoek om de meest urgente 'coronavragen' te beantwoorden, meldt minister Hugo de Jonge aan de Tweede Kamer. Het gaat bijvoorbeeld om het ontwikkelen van medicijnen en onderzoek naar mogelijke verbeteringen in de zorg.

Met het geld hoopt het kabinet onderzoek te kunnen laten doen naar de tachtig tot honderd meest prangende coronavragen. Naast urgente zaken op medisch gebied, wordt er onderzoek gedaan naar het gedrag van Nederlanders tijdens de wereldwijde uitbraak van het virus en de sociale en economische gevolgen hiervan.

Onderzoeksorganisatie TNO zorgt er daarnaast voor dat bestaande kennis snel gebruikt kan worden. Het gaat om onder meer innovaties die helpen om te gaan met crises en voorspellingen over het aantal opnames op de intensivecareafdelingen van ziekenhuizen. Dit wordt verzameld in een programma dat Brains4Corona heet.

Naast deze initiatieven werken allerlei instanties met "man en macht aan het vinden van virusremmers, antivirale screening, vaccins en medicijnen", benadrukt De Jonge. Dat betalen ze zelf. Daarnaast worden ook crowdfundacties georganiseerd voor onderzoeken, waarvoor burgers zelf vrijwillig een bedrag kunnen storten.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,659
Diesel1,304

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions