Transport Online - Concordia Damen bouwt opleidingsschip STC Group

Concordia Damen bouwt opleidingsschip STC Group

Concordia Damen bouwt opleidingsschip STC Group
01-04-2020 11:03 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

ROTTERDAM - Concordia Damen gaat het nieuwe opleidingsschip van STC Group bouwen, de AB INITIO. Zij heeft de Europese aanbestedingsopdracht gegund gekregen. De werf heeft een onderscheidend en tegelijkertijd herkenbaar ontwerp gemaakt.

Het ontwerp voldoet ook aan de uitdrukkelijke wens van STC Group om een duurzaam en toekomstbestendig schip te bouwen.

Jan Kweekel, lid van het College van Bestuur van STC Group: "We vinden het een eer dat de gerenommeerde scheepswerf Concordia Damen enthousiast is om met ons dit uitdagende project aan te gaan. Samen werken we vanaf nu aan de bouw van een toekomstbestendig en state-of-the-art opleidingsschip. Het project is een prachtig voorbeeld van samenwerking tussen het onderwijs en de maritieme sector. De AB INITIO wordt het visitekaartje van de school en het maritieme cluster."

Het team van Concordia Damen kijkt ernaar uit om de AB INITIO te gaan bouwen. Tim van Berchum van Concodia Damen zegt er het volgende over: “Het belooft een uniek en multifunctioneel opleidingsschip te worden, dat we bovendien gaan uitrusten met de laatste technieken die in de maritieme sector beschikbaar zijn. We zijn blij met het partnerschap met STC Group en danken de betrokkenen voor het vertrouwen. Op naar een mooie samenwerking en het opleidingsschip van de toekomst!”

Bedrijfsleven betrekken

De komende maanden worden gebruikt om het ontwerp verder uit te werken naar een bestek waarin alles helder is vastgelegd. Daarnaast verwacht STC Group in deze periode het bedrijfsleven aan dit project te verbinden en aanspraak te doen op verschillende subsidies. STC Group moet voor het einde van het jaar de financiering voor de AB INITIO rond hebben.

De AB INITIO wordt naar verwachting in 2022 in gebruik genomen. Het schip gaat een belangrijke rol spelen in de opleiding van vmbo-leerlingen en van mbo- en hbo-studenten die bij STC Group een maritieme opleiding volgen.

Na ruim 50 jaar trouwe dienst, waarvan bijna 20 jaar als opleidingsschip van STC Group, zijn de huidige opleidingsschepen Prinses Christina en Prinses Beatrix aan vervanging toe. Eind 2018 zijn leerlingen, studenten en docenten van het STC aan de slag gegaan met het bedenken van de naam, het vaststellen van het programma van eisen én het ontwerpen van het vervangende schip. Zij zijn daarbij ondersteund door specialisten uit het Nederlandse maritieme bedrijfsleven.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,669
Diesel1,281

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions