Clicky

 
Transport Online - 'Eerste theaters vragen faillissement aan door corona'

'Eerste theaters vragen faillissement aan door corona'

'Eerste theaters vragen faillissement aan door corona'
01-04-2020 09:58 | Coronavirus | auteur ANP

BOXMEER - De eerste theaters in Nederland hebben hun faillissement aangevraagd vanwege de coronacrisis. Theater De Weijer in Boxmeer was het eerste podium dat het hoofd door de coronasluiting financieel niet meer boven water kan houden. Maar inmiddels zijn er al meerdere kleine podia die in deze situatie verkeren.

Dat meldt cabaretier Remco Veldhuis in een interview op NPO Radio 5. Samen met zijn partner Richard Kemper speelde hij de try-out van hun nieuwe voorstelling in kleine zaaltjes. "Daarom hadden wij in deze periode veel contact met die podia", stelt hij. "We hebben onlangs nog in Boxmeer gespeeld. Maar er zijn talloze theaters die nu al het faillissement hebben aangevraagd."

Veldhuis vindt dat de Nederlandse overheid zijn cultuursector meer moet koesteren. "Juist nu zie je dat mensen vluchten in kunst, liedjes en humor. Ik zie nu nergens online mensen filmpjes van hypotheekadviseurs delen." De overheid lijkt echter huiverig te zijn om de cultuursector in deze lastige tijden écht tegemoet te komen. "In Duitsland is nu een reddingspakket van 50 miljard voor alleen de cultuursector aangekondigd. Dat zie ik in Nederland niet gebeuren, dat is veelzeggend."

Het baart de cabaretier heel veel zorgen dat de coronacrisis een slachting lijkt te gaan aanrichten in de cultuursector. "Ik zit daar heel vaak rechtop van in mijn bed", stelt hij. "Het houdt mij heel erg bezig." Veldhuis zelf denkt trouwens al corona te hebben gehad. "Ik ben half maart flink koortsig geweest. Hoesten, keelontsteking, net als de rest van mijn gezin. Ik denk dat we al door het tunneltje heen zijn geweest."

Veldhuis & Kemper hopen na 1 juni hun try-outs te gaan vervolgen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,962
Diesel1,582

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen