Clicky

 
Transport Online - 7,5 miljoen zien persconferentie Rutte over coronacrisis

7,5 miljoen zien persconferentie Rutte over coronacrisis

7,5 miljoen zien persconferentie Rutte over coronacrisis
01-04-2020 08:52 | Coronavirus | auteur ANP

AMSTERDAM - De persconferentie van premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) waarin de verlenging van de 'intelligente lockdown' vanwege de coronacrisis werd aangekondigd, is dinsdagavond door 7,5 miljoen mensen op televisie gezien. Via de NPO keken ruim 5,7 miljoen mensen, op RTL 4 zagen bijna 1,5 miljoen mensen de persconferentie en op SBS volgden 379.000 mensen de extra uitzending.

Dat blijkt uit cijfers die stichting Kijkonderzoek (SKO) woensdag openbaar maakte. Rutte maakte dinsdag bekend dat onder meer scholen, kinderdagverblijven en eet- en drinkgelegenheden nog minstens tot en met dinsdag 28 april dichtblijven.

De tweede aflevering van talkshow M van Margriet van der Linden, die vlak na de persconferentie begon, heeft dinsdagavond 2,8 miljoen kijkers getrokken. Nog niet eerder werd M door zoveel mensen gezien.

Eerder vestigde ook Matthijs van Nieuwkerk, die vorige week stopte met DWDD, een kijkcijferrecord na een toespraak van het kabinet over de coronacrisis.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,989
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions