Transport Online - Onbegrip over doorgaan van vluchten uit New York, CNV wil landingsverbod

Onbegrip over doorgaan van vluchten uit New York, CNV wil landingsverbod

Onbegrip over doorgaan van vluchten uit New York, CNV wil landingsverbod
31-03-2020 13:19 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie

SCHIPHOL - Bij beveiligers op Schiphol heerst groot onbegrip over het doorgaan van vluchten vanuit New York, zegt Erik Maas van CNV Vakmensen. “New York is op dit moment een besmettingshaard, een risicogebied. Passagiers hebben urenlang bij elkaar in het vliegtuig gezeten. Bij aankomst is er geen medische check en gaan ze meteen langs de beveiliging. De beveiligers maken zich grote zorgen over deze situatie.”

Net als de Vakbond Nederlands Cabinepersoneel (VNC) vindt CNV Vakmensen dat vluchten vanuit New York op de kortst mogelijk termijn moeten worden geweerd. Maas: “Het is voor de beveiligers onbegrijpelijk dat er nog iedere dag vluchten arriveren vanuit New York. Net als het cabinepersoneel lopen zij extra risico’s, omdat ze in nauw contact komen met passagiers. Fouilleren doe je niet op 1,5 meter afstand.”

Ondermijning van veiligheidsmaatregelen

Het doorgaan van dagelijkse vluchten vanuit New York, zonder extra checks bij de passagiers op hun gezondheid, ondermijnt de maatregelen die inmiddels op Schiphol zijn genomen, zegt Maas: “Op dringend verzoek van CNV Vakmensen is er afgelopen weken veel gedaan om de veiligheid op de luchthaven te verbeteren. Dat gebeurt in goed overleg met Schiphol en de beveiligingsbedrijven. Er is meer afstand tussen de beveiligers onderling, er zijn schermen geplaatst en strepen op de grond gezet, er is meer afstand gecreëerd tussen de wachtrijen en de bagagebakken worden grondiger schoongemaakt. Er gebeurt veel en dat is goed. Maar de passagiersvluchten vanuit New York ondermijnen deze veiligheidsmaatregelen. We moeten er alles aan doen om het virus buiten de deur te houden.”

Onverantwoord

CNV Vakmensen wil daarom zo snel mogelijk een landingsverbod. “Het is op dit moment, zeker gezien de kritieke fase van onze gezondheidszorg, totaal onverantwoord om nu door te gaan met passagiersvluchten vanuit New York.”

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 3 mei t/m zondag 9 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,902
Diesel1,532

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen