Transport Online - Twee Renault Trucks T voor Heli Trans

Twee Renault Trucks T voor Heli Trans

Twee Renault Trucks T voor Heli Trans
31-03-2020 11:00 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

WETTEREN - Heli Trans uit het Belgische Wetteren heeft twee Renault Trucks T in ontvangst mogen nemen. Beide 6x2 voertuigen beschikken over een vermogen van 480 pk. Het bedrijf, onderdeel van Heli Group, koos voor Renault Trucks omwille van de goede service en een prima prijs-kwaliteitverhouding.

Heli Group is actief in de verhuur, verkoop en service van hoogwerkers, hijs- en heftoestellen en rolsteigers. In de loop der jaren werden de activiteiten uitgebreid met afdelingen en dochterbedrijven, onder meer Heli Trans, de in-house transportdienst van het bedrijf.

De gevarieerde vloot van tien trekkers en vier vrachtwagens bestaat momenteel uit vier Renault Trucks. Twee daarvan werden recent afgeleverd. “We zijn heel tevreden van Renault Trucks”, zegt Laurent Dedoncker, Operations director bij Heli NV. “Voor ons is service key. We kunnen het ons niet permitteren om onze trekkers lange tijd te missen. Daarom nemen we steeds een uitgebreid servicecontract zodat deze kopzorgen worden weggenomen. Onze dealer A.T.C Van Damme blijkt hierin een betrouwbare partner te zijn”, aldus Dedoncker.

Voor Heli Trans was de aankoop van een 6x2 uitvoering met 480 pk een must. “De toestellen die we vervoeren zijn vaak erg zwaar, terwijl de gewichtsverdeling vaak op één punt rust. Hierdoor krijg je het risico dat je de controle over de truck verliest. Daardoor opteren we altijd voor 6x2 waardoor de stabiliteit verhoogt.”

Heli Trans koos voor een full option sleeper cap uitvoering met luchtvering. “Het laden en lossen van de toestellen neemt veel tijd in beslag. We willen het de chauffeurs dan ook zo aangenaam mogelijk maken als ze onderweg zijn. De luchtvering is noodzakelijk voor als we op werven komen. Zo wordt de bumper niet beschadigd. We nemen trouwens altijd alle veiligheidsvoorzieningen op onze trucks.”

Door de gevarieerde vloot kon Heli Trans de vergelijking maken. “De prijs-kwaliteitverhouding bij Renault Trucks is prima. Ondanks het grote prijsverschil ten opzichte van de andere merken voelen onze chauffeurs geen enkel verschil. Bovendien behoren onze Renault Trucks tot de zuinigste binnen onze vloot. We overwegen dus sterk om een deel van de huidige vloot te vervangen door nieuwe Renault Trucks”, besluit Laurent Dedoncker van Heli Trans.Rijverboden

LET OP: Extra rijverboden rondom Pinksteren:
> Klik Hier! <

De rijverboden voor deze week: maandag 25 mei t/m zondag 31 mei

Alle Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,297

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions