Transport Online - British Airways schort alle vluchten vanaf Gatwick op

British Airways schort alle vluchten vanaf Gatwick op

British Airways schort alle vluchten vanaf Gatwick op
31-03-2020 09:45 | Coronavirus | auteur ANP/RTR

LONDEN - British Airways stopt tijdelijk met vliegen vanaf luchthaven London Gatwick. De beslissing om niet meer vanaf de een na drukste luchthaven van het Verenigd Koninkrijk te vliegen, is genomen om kosten te drukken teneinde de coronacrisis te kunnen overleven.

British Airways-topman Alex Cruz waarschuwde eerder deze maand al dat de luchtvaartmaatschappij vecht voor zijn leven. Ontslagen en het aan de grond houden van vliegtuigen zijn onvermijdelijk, meldde Cruz.

"Vanwege de aanzienlijke restricties en de uitdagende marktomstandigheden, zoals bij veel andere luchtvaartmaatschappijen, moeten wij tijdelijk onze vliegschema bij Gatwick staken", aldus een woordvoerder van British Airways. Wel blijft de Britse vliegmaatschappij met enkele vluchten vertrekken vanaf luchthaven London Heathrow.

Moederbedrijf IAG zet in april en mei nog maar 25 procent van de normale capaciteit in. Ook prijsvechter easyJet, een geduchte concurrent van British Airways, neemt verregaande maatregelen vanwege de coronacrisis. Die maatschappij besloot maandag om zijn vloot voorlopig aan de grond te houden. Ryanair vliegt nog wel, maar met slechts 10 procent van de normale capaciteit. De luchthaven Gatwick kondigde vorige week al aan woensdag een van zijn twee terminals te sluiten.Rijverboden

LET OP: Extra rijverboden rondom Pinksteren:
> Klik Hier! <

De rijverboden voor deze week: maandag 1 juni t/m zondag 7 juni

Alle Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,297

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions