Transport Online - Ellie Lust over kritiek op coronalied: neem nog een augurk

Ellie Lust over kritiek op coronalied: neem nog een augurk

Ellie Lust over kritiek op coronalied: neem nog een augurk
31-03-2020 08:52 | Coronavirus | auteur ANP

HILVERSUM - Ellie Lust vindt het "ontzettend jammer" dat de actie #zingcoronadewerelduit en het bijbehorende nummer Zon de afgelopen dagen veel kritiek kreeg. "Laten we allemaal positief zijn. Dat negatieve op voorhand al", zegt de oud-politievrouw, een van de honderd BN'ers die meezingt op het lied, maandag in Jinek.

De BN'ers die meewerkten aan het nummer, dat maandagavond is uitgekomen, werden er onder meer van beticht dat ze een slaatje wilden slaan uit de coronacrisis. "Iedereen heeft belangeloos meegedaan aan de actie. Als je zo reageert, dat past helemaal niet bij de positieve intenties", zegt Ellie. "Neem nog een augurk en ga lekker slapen."

Ook Remy Bonjasky, die te horen is op het nummer, betreurt het dat Zon op social media werd omgedoopt tot coronalied en dat werd opgeroepen tot een boycot. "Het slaat helemaal nergens op dat je in je zolderkamer zoiets moet tikken", aldus de oud-bokser. "Het is echt een mooi lied."

Goede doel

Zanger Kenny B is blij dat hij een bijdrage heeft kunnen leveren aan Zon. Het is een ode aan iedereen in Nederland in deze crisis. Ook aan de mensen die het liedje niets vinden, vindt Kenny. "Dan hebben ze lekker iets om over te praten."

Op Zon zijn ook artiesten als Jeroen van der Boom, Gordon, Edsilia Rombley, Patty Brard en Brainpower te horen. Alle eventuele opbrengsten van het lied gaan naar goede doelen.Rijverboden

LET OP: Extra rijverboden rondom Pinksteren:
> Klik Hier! <

De rijverboden voor deze week: maandag 25 mei t/m zondag 31 mei

Alle Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,297

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions