Transport Online - KLM overweegt temperatuurcheck voor reizigers

KLM overweegt temperatuurcheck voor reizigers

KLM overweegt temperatuurcheck voor reizigers
30-03-2020 23:49 | Coronavirus | auteur ANP

AMSTELVEEN - Luchtvaartmaatschappij KLM overweegt om de temperatuur van reizigers te gaan meten voordat ze aan boord mogen. Dat zou zowel op Schiphol kunnen gebeuren als op de buitenlandse luchthavens waar het bedrijf nog op vliegt. Dat stelt het bedrijf naar aanleiding van berichtgeving in NRC. Wanneer een beslissing valt, kan KLM niet zeggen.

Voor enkele landen voert KLM al dergelijke controles uit. Mensen die met KLM naar Singapore en Zuid-Korea willen vliegen, worden nu al op Schiphol gecontroleerd op verzoek van de autoriteiten in die landen. Reizigers met bestemming Canada worden geobserveerd en moeten een vragenlijst invullen.

Het cabinepersoneel van KLM heeft gevraag om extra maatregelen zodat ze veilig hun werk kunnen doen. Zo is de dienstverlening aan boord aangepast. Vakbond voor cabinepersoneel VNC wil dat ook aan boord altijd 1,5 meter afstand wordt gehouden en maakt zich bovendien zorgen om de vluchten naar New York, waar de coronavirusuitbraak momenteel zeer hevig is.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,686
Diesel1,268

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions