Clicky

 
Transport Online - Red Bull dacht aan bewuste besmetting van Verstappen

Red Bull dacht aan bewuste besmetting van Verstappen

Red Bull dacht aan bewuste besmetting van Verstappen
30-03-2020 14:54 | Sport | auteur ANP

MILTON KEYNES - Het Formule 1-team van Red Bull heeft even met de gedachte gespeeld om Max Verstappen en de andere coureurs die het onder contract heeft staan bewust te besmetten met het coronavirus. Het idee was dat de coureurs, jonge en gezonde mannen voor wie het virus in principe geen gevaar vormt, daarna immuun zouden zijn. Ze zouden dan in de loop van dit jaar, als het Formule 1-seizoen alsnog van start kan gaan, niet meer het risico lopen alsnog besmet te raken.

"We hebben dat in kleine kring besproken, maar laat ik het zo zeggen: het werd niet bepaald positief ontvangen", zei topadviseur Helmut Marko op de Oostenrijkse tv in het programma Sport am Sonntag. Een woordvoerder van Verstappen was niet bereikbaar voor commentaar op het opvallende plan.

Het idee was om de Formule 1-coureurs Verstappen, Alexander Albon, Pierre Gasly en Daniil Kviat samen met enkele talenten uit het juniorenprogramma van Red Bull bij elkaar te zetten in een soort trainingskamp. Niet alleen voor fysieke en mentale training nu de start van het seizoen tot nader order is uitgesteld, maar ook om ze daar bewust te 'besmetten'.

Jong en gezond

"Het zijn allemaal jonge, sterke en zeer gezonde mannen", zei Marko. "Het idee was om ervoor te zorgen dat ze helemaal klaar zouden zijn voor een intensief en zwaar WK."

De 76-jarige Oostenrijker behoort zelf tot de risicogroep wat betreft het coronavirus. Marko denkt dat hij het virus wellicht al heeft gehad. "In februari had ik, naar ik toen dacht, een zware verkoudheid. Alle symptomen kwamen overeen met corona."

De eerste acht wedstrijden van het Formule 1-seizoen zijn afgelast of uitgesteld vanwege de coronacrisis. De eerste GP die nu op het programma staat, is half juni in Canada. Verstappen zit thuis in Monaco, waar hij vooral actief is met virtuele races rijden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,983
Diesel1,629

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions