Transport Online - Vouchers als compensatie voor vliegtickets mag tijdelijk

Vouchers als compensatie voor vliegtickets mag tijdelijk

Vouchers als compensatie voor vliegtickets mag tijdelijk
30-03-2020 17:06 | Coronavirus | auteur ANP

DEN HAAG - Luchtvaartmaatschappijen mogen hun klanten tijdelijk vouchers geven als compensatie voor geannuleerde vluchten. Dat is in strijd met Europese regels, maar minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) wil dat tijdelijk gedogen in verband met de coronacrisis.

Voorwaarde is wel dat de vouchers niet langer dan twaalf maanden geldig zijn. Na het verstrijken van die periode moeten passagiers het niet gebruikte deel alsnog vergoed krijgen. Luchtvaartmaatschappijen moeten daartoe zelf het initiatief nemen en daar helder over communiceren met hun klanten.

Normaal worden reizigers bij een annulering omgeboekt of krijgen ze binnen zeven dagen hun geld terug. Maar door de uitbraak van het nieuwe coronavirus zijn de mogelijkheden beperkt. Alternatieve vluchten zijn schaars en de meeste bedrijven hebben te weinig geld in kas om honderdduizenden tickets terug te betalen.

"Het kabinet vindt het tijdelijk gebruik van vouchers een acceptabel alternatief, omdat een passagier het recht behoudt op terugbetaling van diens ticket", schrijft Van Nieuwenhuizen aan de Tweede Kamer. Op die manier wordt voorkomen dat luchtvaartmaatschappijen dieper in de financiële problemen komen.Rijverboden

LET OP: Extra rijverboden rondom Pinksteren:
> Klik Hier! <

De rijverboden voor deze week: maandag 25 mei t/m zondag 31 mei

Alle Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,297

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions