Transport Online - Meer coronabesmettingen vastgesteld in Spanje dan in China

Meer coronabesmettingen vastgesteld in Spanje dan in China

Meer coronabesmettingen vastgesteld in Spanje dan in China
30-03-2020 13:40 | Coronavirus | auteur ANP/AFP/RTR

MADRID - Spanje heeft voor het eerst melding gemaakt van een hoger aantal coronabesmettingen dan China. De autoriteiten in het Zuid-Europese land zeggen dat inmiddels bij ruim 85.000 mensen is vastgesteld dat ze besmet zijn met het virus.

Het aantal coronabesmettingen in Spanje stond zondag nog op 78.797. In China zijn volgens officiële cijfers ruim 81.000 besmettingen met het virus aan het licht gekomen.

Het dodental door de uitbraak van het coronavirus in Spanje is inmiddels gestegen naar 7340. Het ministerie van Volksgezondheid meldde maandag dat het afgelopen etmaal 812 coronapatiënten zijn overleden. Dat aantal ligt lager dan de afgelopen dagen. Spanje maakte zondag melding van 838 sterfgevallen.

Zorgmedewerkers

Onder de mensen bij wie het virus in Spanje is vastgesteld zijn bijna 12.300 zorgmedewerkers, zei het plaatsvervangend hoofd noodsituaties voor de gezondheidszorg, Maria José Sierra, maandag op een persconferentie.

Dat komt overeen met ongeveer 14 procent van de 85.195 bevestigde gevallen van het land, ongeveer evenveel als vorige week.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,646
Diesel1,271

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions