Transport Online - Inbraak bij museum Singer Laren

Inbraak bij museum Singer Laren

Inbraak bij museum Singer Laren
30-03-2020 12:02 | Misdaad | auteur ANP

LAREN - Bij museum Singer Laren is in de nacht van zondag op maandag ingebroken. Een politiewoordvoerster kan nog niet vertellen of er wat is buitgemaakt.

De inbraak in het museum aan de Oude Drift vond om 3.15 uur plaats. Het museum, dat momenteel gesloten is in verband met het coronavirus, herbergt onder meer de tentoonstelling Spiegel van de ziel, met werken van onder anderen Jan Toorop, Vincent van Gogh en Piet Mondriaan.

Een woordvoerster van het museum bevestigt de inbraak. "In het belang van het onderzoek van de politie doen we vanochtend verder geen uitspraken. Om 15.00 uur organiseren we een persconferentie in het museum", zegt de museumwoordvoerster.

Onderzoek

De politie doet onderzoek naar de inbraak en roept getuigen op zich te melden. Volgens NH Nieuws kwamen de inbrekers binnen door de glazen voordeur te forceren en zou ook een deur in het museum zelf kapot zijn.

De kern van de collectie Singer is afkomstig uit de oorspronkelijke verzameling van het echtpaar William en Anna Singer en bevat, naast veel schilderijen, een grote verzameling beelden en werken op papier. De collectie Singer werd bij de oprichting van Singer Laren in 1954 aan het museum geschonken en is sindsdien gegroeid door aankopen en schenkingen.

In januari 2007 was er in Singer Laren een grote kunstroof. Toen werden uit de museumtuin zeven beelden gestolen, waaronder een afgietsel van het beeld De Denker van de Franse kunstenaar Auguste Rodin. Dat werd later zwaar verminkt teruggevonden. De twee daders van deze kunstroof werden in 2010 in hoger beroep veroordeeld tot twee en bijna drie jaar celstraf.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,817
Diesel1,494

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions