Clicky

 
Transport Online - EasyJet staakt per direct alle vluchten

EasyJet staakt per direct alle vluchten

EasyJet staakt per direct alle vluchten
30-03-2020 09:02 | Coronavirus | auteur ANP

LONDEN - De Britse prijsvechter easyJet staakt per direct al zijn vluchten. De luchtvaartonderneming noemt als reden de ongekende reisbeperkingen die door landen zijn opgelegd in reactie op het coronavirus en de invoering van lockdowns in veel Europese landen. EasyJet blijft naar eigen zeggen samenwerken met overheden om op hun verzoek reddingsvluchten uit te voeren.

EasyJet geeft vanwege de grote onzekerheid nog geen datum voor wanneer de vluchten weer herstart kunnen worden. De prijsvechter zegt wel de situatie "continu" te beoordelen op basis van reisbeperkingen en de passagiersvraag. Het bedrijf maakte eerder al bekend de meeste van zijn vluchten uit het schema te halen.

Het bedrijf sprak eerder de verwachting uit dat het vast kon houden aan een minimaal vluchtschema met essentiële diensten op sommige routes. Deze routes zijn voornamelijk naar, vanaf, en binnen het Verenigd Koninkrijk. Het zou dan gaan om maximaal 10 procent van de normale capaciteit van de prijsvechter gedurende deze tijd van het jaar.

Kosten

Het aan de grond houden van de hele vloot scheelt aanzienlijk in de kosten, aldus easyJet. De luchtvaartmaatschappij probeert daarnaast om waar mogelijk in uitgaven te snijden. Nederlands personeel van easyJet stemde ondertussen in met uitstel van bepaalde aspecten van de nieuwe cao, waaronder loonsverhogingen en de extra pensioenbijdrage. Ook een eenmalige uitkering aan personeel wordt op de lange baan geschoven.

De afgelopen dagen heeft easyJet meer dan 650 reddingsvluchten uitgevoerd. Daarmee konden ruim 45.000 klanten naar huis terugkeren.

Branchegenoot Ryanair laat waar mogelijk nog wel vluchten vertrekken. Dat doet de Ierse prijsvechter in overleg met Europese regeringen. Het bedrijf vliegt tot en met 9 april volgens een aangepast schema. Dat is een week langer dan eerder gemeld. In totaal blijft ruim 90 procent van Ryanair-vloot aan de grond.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,430
Diesel2,282

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 4 juli t/m zondag 10 juli

Alle Rijverboden